Nézegettem itt a top ligák kínálatát, melyik rangadóhoz nyúljak, hisz tele van a nap derbivel, rangadóval, de aztán rájöttem, minek menjek 'messzire', amikor itt van a tuti. Itt kis hazánkban, az NBI-ben! A Vidi, vagy nevezzük Fehérvárnak pár éve nagyot harcolt a Fradival, volt, hogy a Kispest szólt közbe ilyen Atletico Madrid módjára, de az előző pár év már a Fradiról szól. A Vidi azután, hogy a magyar szinten klasszis focistái kiöregedtek, eligazoltak, meggyengült. Juhász, Huszti, Nikolic, az a minőség, amit ezek a srácok hoztak, eltűnt. a Vidi fejére nőtt a Kisvárda-Puskás Akadémia duó, manapság pedig már ott tartunk, hogy a Fehérvár középcsapat. Mi sem jelzi ezt jobban, 3 egységre van az utolsó helyen posztoló Vasastól.

Ha a korábbi évek állapotát nézzük, ahol a Fradiés a vidi nagyjából egálban volt, a Vidi megindult lefelé, a Fradimeg felfelé. Nemzetközi Kupák, idén pedig az áttörés, hisz EL-csoportot nyert a Monaco, a Zvezda, a Trabzonspor előtt.

Amit a Fradin látni, hogy Csercse csapata azokat a meccseket, amelyek kulcsmeccsek, nagyon jó arányban hozza. Ha megnézzük a luykas meccseket, KTE, 'kövesd, Iváncsa, Shamrock elleni visszavágó, szóval a Fradi sokkal inkább fut bele komoly meglepibe akkor, ha az ellenfelet nem veszi komolyan. Azt viszont nem hiszem, hogy a Vidit ne venné, akármilyen pozícióban áll a tabellán. Az előző 6 H2H meccset (bajnoki) nézve 5-ször eljutott a Fradi minimum kettőig. Ha azt nézzük, hogy a két csapat között egyre nagyobb a távolság, és legutóbb az FTC 4-0-ra verte a Vidit, szerintem a két FTC-gól most is jöhet.

MOL Fehérvár - Ferencváros: Ferencváros által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp