Kisebb dilemma után úgy döntöttem, hogy a mai magyar focis tippemet is inkább az OTP Bank Liga 14. fordulójából választom. Kifejezetten képben volt nálam az MTK mérkőzésének a góljai, mint opció a második vonalból, de én egy underre képtelen fogadó vagyok, az overben pedig elbizonytalanodtam a tiszakécskei edzőváltás miatt. Így maradt nekem egy jó kis Vasas - DVSC összecsapás, melyen egy kicsit ismét szembe mehetek a bukikkal.

Az tisztán látszik, hogy az irodák nem várnak sok gólt a találkozón, pedig szerintem lesz legalább 3 gól ezen a mérkőzésen. De fogadjuk el, hogy másnak is lehet igaza, ezért szűkítettem az időintervallumot és elkezdtem az első 45 percben gondolkodni. Itt szoktam elsütni, és most is megteszem, hogy hosszabb idő távlatában azért a tabella nem hazudik. Akár a Vasast nézem hazai pályán, akár a Lokit idegenben akkor megállapíthatjuk, hogy nagyon ritkán állnak 0:0-ra félidőben. Ha ez a tendencia folytatódik, akkor már is van egy félig nyerő tippünk az ázsiai piacon, melyre egész tisztességes szorzót kínálnak.

Ahogyan vártam, Kondás Elemér irányítása mellett kezd egy kis fazonja lenni az angyalföldieknek. Ez már pontokban is megmutatkozik, hisz azt a két győzelmüket, mellyel még jelenleg utolsók ugyan a tabellán, a legutóbbi három fordulóban hozták össze. Most egy esetleges győzelemmel nagyot léphetnének előre a táblázaton, de ahhoz gólokat kell szerezniük. Elemért elég jól ismerem kisvárdai edzősködése idejéből, tudom, hogy szereti a támadó focit és abban is biztos vagyok, hogy előbb-utóbb a rendelkezésére álló játékoskeretéből is kihoz egy eredményesebb játékot. A kapusáról, Jováról sem szeretnék elfelejtkezni. Egy igazi időzített bomba a srác, aki egymaga is sokat tehet a tippemért.

Blagojevic érkeztével a kispadra a Loki is egyre jobb focit játszik, és náluk azért a góllövésre sem lehet panaszuk a szurkolóknak. Ami viszont gond, és nem kicsi, hogy hátul is nagyon "gólerősek" és egyenlőre nem is látom, hogy miként tudnák stabilizálni a védekezésüket. Ez a legfőbb oka annak, hogy jelenleg Ők is a kiesés elkerülésért küzdenek. Így nem marad más lehetőség Dzsudzsiék számára, mint több gólt lőni, mint kapni.

Gondolatom szerint nem nagyon fognak itt óvatoskodni a felek, mert helyezéseikből fakadóan nincs mire várniuk. Ez pedig jó táptalaja lehet az első félidei góloknak.

Vasas - DVSC Debreceni: Gólok száma az első félidőben - Ázsiai - Asian Over/Under tipp