A végéhez közeledik a nőknek rendezett világbajnokság. Hiszen a mai napon már az elődöntőket rendezik. Az első mérkőzés a Caroline Garcia – Maria Sakkari összecsapás lesz. A tornát megelőzően éreztem,hogy a görög nagyot fog domborítani.

A francia is belehúzott rendesen. A nyár közepétől egészen a US Openig buldózerként hengerelt tornáról tornára és úgy játszott mint életébe sohasem. Mindig várták tőle a nagy eredményt,de teltek a hónapok és az évek és egy középszerű játékosként konstatálták az emberek. Azonban azzal,hogy Bod Homburgban tornát nyert átszakadt a gát. Ahogy említettem ez a siker sztori már véget ért az év utolsó Grand Slam tornáján. Azóta a vereségek gyűlnek a neve mellett és nem a győzelmek. A világbajnokságot megelőzően egy – hármas mutatóval jelentkezett be ami finoman szólva sem kecsegtető. Az elődöntőbe eljutott,de lényegesen gyengébb csoport volt az övé mint a görögé. Gauffot verte két szettbe,de hát a fiatal amerikait mindenki verte szett veszteség nélkül. Kasatkina ellen kínkeservesen jutott csak tovább pedig az orosz gyenge formában van. Több,mint két és fél óra kellett a győzelemhez. Ez a hosszú párharc pedig komoly hátrány lesz az elődöntőre nézve. Az orosz sokszor hagyta irányítani Garciát ezzel teret adva a támadáshoz. Ennek okán a hálónál is vitézkedhetett a francia.

Az viszont garantálható,hogy ez nem lesz így a mai találkozón. A görög a tornát megelőzően kezdett javulni. A tökéletes időzítésnek hála bomba formába került a világbajnokságra. Félelmetes eredménysorral érkezett meg a legjobb négy közé. Hiszen szett veszteség nélkül jutott az elődöntőbe. Olyan nagy ütők nem tudtak ellene irányítani,mint Jabuer vagy Sabalenka. Végig partiban maradt a kemény ütés váltások során.

Garcia pedig nem fogja leütni a pályáról ha a nagyágyúk nem tudták. Lábmunkában mind a két lány kitünően felvértezett,de egyértelműen a görög fog irányítani ami a sikert is meghozza majd számára. Meglepő lenne ha nem Sakkari jutna a fináléba.

Garcia, Caroline - Sakkari, Maria: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp