Kedden négy német bajnokit rendeznek a Bundesligában, amelyek közül az egyik legizgalmasabb és legkiélezettebb összecsapás lehet a Wolfsburg - Dortmund meccs. Niko Kovac csapata ugyanis kezd felnőni a feladathoz a gyenge rajt után és immáron szeptember közepe óta, azaz az Union Berlin ellen elszenvedett 2-0 ás zakó óta nem találnak legyőzőre. Ezzel egészen a 11.helyig jöttek elő és a kis pont különbségek miatt belátható távolságban van az élmezőny is. Az előző fordulóban a Bochum 4-0as alázását követően a Mainz csapata sem úszta meg a nagy verést. Arnoldék három gólt vertek ismét, tegyük hozzá remek helyzet kihasználással. A támadógépezet tehát végre hatékonyan működik aminek eredménye ez a feltámadás. A mai meccsen Kruse, Paredes és Franjic ismét kimaradnak sérülés miatt.

A Dortmund a jól megszokott top3 ba vágyik ismét és effelé nagyon jó úton haladnak. Terzic bátran jatszatja a fiatalokat, a mindössze 17 éves támadója Moukoko egészen parádés teljesítményt nyújt és sorra dönti a rekordokat. Ezt a fiatalos lendületes támadó focit elég nehéz meggyilkolni, ha csak az utóbbi három bajnokiját nézzük a csapatnak 10 gólt szereztek (Bochum 3-0, Frankfurt 2-1, Stuttgart 5-0) amivel szinte lehetetlen felvenni a versenyt.

Idegenben kissé szerényebb eredményeket ér el ugyan a csapat, de ezt kompenzálja hogy a Wolfsburg kedvenc ellenfelük akiket 10-ből 9x legyőznek.. Az előjelek tehát jók.

Bárki is nyerjen itt ma, egy biztos nem maradunk gólok nélkül, amiből egy esetlegesen óvatosabb első játékrész után a másodikban mindkét csapattól várok egyet-egyet. A Dortmund egy győzelemmel ideiglenesen beérhetné a Bayernt, így a tét nem kicsi.

Tipp : 1-3

VfL Wolfsburg - Borussia Dortmund: Mindkét csapat gólt szerez - 2. félidőben - Igen/Nem tipp