Nem hittem volna, hogy ilyen jó szorzót kínálnak a fogadóirodák. Való igaz, hogy a Tiszakécske elleni mérkőzés nem volt könnyű menet, de végül magabiztosan behúzta a meccset a MTK.

4-1-re nyert az MTK azon a mérkőzésen, három góljukat is pontrúgás után szerezték a kék-fehérek. döcögött többször is a szekér, a védekezést lehetetlen összerakni. Amíg Somodi Bence a kapus, addig minimum egy kapott góllal kell számolni, mert az őszes hajú játékos nem bravúrkapus, a Kécske is egy blődli szögletgólt szerzett.

Vajon miért ilyen izmos a gólokra adott szorzó? Az Ajka annyira defenzív lenne? 15 mérkőzésen 20-20 a mérlegük, tehát kapnak és adnak is. Lehetne több mindkettő, de szerintem ez nem mutatja azt, mintha a bakonyi csapat annyira passzív lenne.

Ráadásul egy fontos tényezővel nem számolnak a bukik. Edzőváltás volt Ajkán, ugyanúgy, ahogy Tiszakécskén is volt. Az Ajka ugyanis kirúgta Kis Károlyt, a nyalókás edzőt, helyén epdig korábbi segítője Jeney Gyula ül a kispadon.

Annyi változás mindenképp történt, hogy hirtelen megtáltosodott a csapat, hiszen Gyirmóton rúgtak 3 gólt. De ha megnézzük a kezdőcsapatot, láthattuk, hogy bitang támadó felállásban kezdett Gyirmóton a csapat: 4-2-3-1-es felállással küldte pályára a csapatot Jeney, ahol Doncsecz, Sejben, Gaál és Zsolnai közül ketten is betaláltak. Dinamikus és fiatal ez a csatársor, tehát nem feltartott kézzel mennek ki az MTK ellen sem.

Ha a Gyirmót ellen tudott 3 gólt szerezni idegenben az Ajka, akkor az MTK ellen is sikerülhet ez. Viszont az MTK nagyon komolyan veszi a meccseket, mert most már nem hibázhat, ezért sok gólt kell szerezniük. Olyan gólparádé lehet, hogy csak úgy sistereghet a kapu. A fogadóirodák ennek ellenére dobtak meg minket ilyen szorzókkal. Köszönjük!

FC Ajka - MTK Budapest: Gólok száma - Felett/alatt tipp