Az előző fordulóban a sok játékosát nélkülöző Borussia győzelméről végül lebeszélve magam a félidő döntetlenre voksoltam. Bár a gondolatmenet jó volt, és a játék képe sem alapján sem feltétlen kellett volna vezetnie a Gladbachnak hibás döntést hoztam. Tegyük hozzá már az meglepett hogy Hoffmann kezdett, ugyanis sérültnek írták. Azért ha ő van Plea és Thuram mellett akkor nagyon bika ez a csapat. Első helyzetét is úgy verte be a Stutti ellen mint ló a lónak. Plea két asszisztott jegyzett, és Thuram is betalált egy egészen elkepesztő egyérintős már már Barcelonát idéző játékkal végig vitt támadás végén. Azzal a győzelemmel megtört a rossz sorozatuk és ma a liga egyik leggyengébbik tagja ellen tovább foytathatják a felzárkózást. A sérült lista továbbra sem rövidül, viszont az említett hármas elől szerintem különbséget jelenthet a mai meccsen.

A Bochum kerete elég szegényes a Bundesliga szintjéhez képest. A legtöbb meccsen megszórják őket, amin az sem sokat segít hogy egy két meccsen melléjük szegődik Fortuna és nyernek mint pl az Union elleni találkozón ahol még büntetőből se jött össze a gól Schafereknek. Formájuk abszolút gyenge, a Wolfsburg 4-0ra, majd az előző körben a Dortmund 3-0ra verte őket. Ez a Monchengladbach pedig nem gyengébb sokkal az említett csapatoknál és ha mindkét csapat tudásához mérten teljesít akkor itt ma vendég siker kell szülessen.

A két csapat egymás ellen csupán az előző szezonban találkozott a csapatok közötti osztály különbség végett. Oda vissza győzött a Gladbach 2-1, 2-0.

Tipp: 1-2

VfL Bochum - Borussia Mönchengladbach: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp