Itt a baj nem kevés, elviekben ez a csoport rangadója is lehetne, hogy ki visz tovább több pontot a középdöntőbe, gyakorlatilag viszont az a kérdés, hogy a norvégok 10-et vagy 15-öt raknak közé a mieink ellen.

Norvégia hozta a kötelezőket az első két csoportmeccsen, tükörsimán győzték le a horvátokat (32:23) és még simábban a svájciakat (38:21), és közel sem biztos, hogy mondjuk a horvátok kapták a legnagyobb verést. Ez abban a tekintetben tétmeccs, hogy már mind a két válogatott továbbjutott a csoportból, szóval ez egy középdöntős meccsnek felel meg, így még kevésbé bízhatunk abban, hogy a norvégok megenyhülnének rajtunk, ami úgy alapból a skandi országokra nem is igazán jellemző, nekik az a sportszerű meccs, ahol annyira verik az ellenfelet, amennyire csak tudják. A mieink ellen pedig igazán nem kell félniük, 2014 óta csak nyernek a norgék, ami 7 meccset foglal magába. Hét újonccal jöttek, van köztük fizetetlen szabadságon lévő tanár is, de valami bitang gyorsan játszanak ezek a lányok, még úgyis, hogy nincs Kristiansen, Herrem és a szélső Solberg sem, ez nekünk szinte a lekövethetetlen kategória. A két meccs alapján a legtöbbet lőnek kapura, és nem meglepő módon a legtöbb gólt is ők szerzik, majdnem percenként eresztenek egyet, szóval nem lassúak, ellenben hatékonyak.

A magyarokról már sokszor meg lett énekelve, hogy őrült gyengék vagyunk most női vonalon, kb a valaha volt leggyengébb kerettel mentünk neki ennek az Európa-bajnokságnak, és hát láttuk is, Svájc ellen szenvedős győzelem, a horvátok meg végig vezetve vertek, úgy, hogy bő 10 percig gólt sem dobtunk az elején. Nagy falat ez a potenciális végső győztes Norvégia nekünk. De hát nem is csoda, teli van rutintalan fiatallal, mondjuk az gáz, hogy a 30 leggyorsabb sprintből idáig egy magyar sem került be a ranglistára.

Valami brutális kivégzés is kinézhet ma, oké, hogy teher nélkül játszanak, de úgy 10 perc után majd a norvégok is. Ők lőtték a legtöbb gólt, tétmeccs a javából, Mörk nyilatkozta, hogy mindenképp csak a győzelem az elfogadható, ezt a 33 gólt szerintem könnyedén meglövik, reményeim szerint úgy az 50. perc környékére.

Norvégia (n) - Magyarország (n): Norvégia (n) által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp