Nem lehet Svájcot nem szeretni, mert 'tökösek' a lányok, és igazából egész jó húzása van ennek a csapatnak.

Svájc első Eb-je, miután az oroszokat kizárták, helyet kaptak a főtáblán, és hiába underdogok minden meccsen, azért nem játszanak rossz kézilabdát. Ellenünk is jók voltak, 50 percig volt reális esélyük, de ahogy a kéziben általában lenni szokott, azért a jobb csapat a végjátékban saját javára fordította az állást, amiben hasznunkra volt, hogy a svájciak dán mestere igazából szerelmes a 7 a 6 elleni játékba. Ki tudja, ha ott a svájciak emberhátrányban nem üreskapuznak, és mondjuk egállal fordulunk az 53 percre... Viszont kockáztattak, ami akkor nem jött be. Svájc viszont nem szórakozik, a norvégok ellen is felvállalta a 7 a 6 elleni játékot, persze ott is ráfaragott, de a mesterük ebben bízik.

A helvét csapat a norvégok elleni találkozót gyakorlásként fogta fel, és tette ezt nagyon jól, mert reális esély a pontszerzésre nem volt. Gyakorolni viszont lehetett, és lehetett a Golden League nevű tornán, ahol szintén nívós csapatok ellen mérkőztek a svájci lányok. Ez kamatozhat, mert egy-egy szituációból tudnak erőt meríteni.

Svájc azért nekünk vágott 28 gólt, és dobott a norvégok elleni is 21-et. Emeneggerék mernek játszani, ez olyan együttes, amely nem azért jött ki az Eb-re, hogy megússza a nagy veresét, megússza minél kisebb zakóval. Minket igenis meg akartak verni, és majdnem összejött. Norvégia ellen gyakoroltak egy jót, és akkor most megint a győzelem lesz a céljuk. A győzelem és a tanulás, a tapasztalat-szerzés. Ellenük a horvátok miután a 4-5 gólt közé tették, csalták az órát. Lehet közé teszik Svájc ellen is, de akkor Svájctól megint jön a 7 a 6 elleni játék, és akkor vagy gólt dobnak, vagy labdaeladás után gyorsan kapnak, de több támadás fog végigfutni a pályán, mint a magyar-horvát meccsen. Vélhetően a horvátok aktuális kapusa sem fog megint olyan jól védeni, szóval ja, ez a svájci csapat van már annyira erős, hogy félidőnként 12 gólt vágjon egy Horvátországnak.

Horvátország (n) - Svájc (n): Svájc (n) által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp