Bár előzetesen senki sem gondolta volna, de a 14.forduló ezen mérkőzése kis híján egy kiesési rangadóvá kerekedett ki. A 12.helyen álló Köln fogadja a mindenki nagy meglepetésére csak 15. poziban lévő Leverkusent.

A hazai csapat jól kezdte az új szezont, ám kicsit kipukkadni látszik a lufi. Az utolsó öt bajnokijukból csak egyet tudták megnyerni, azt is a szintén kieső helyek elől menekülő Augsburg elleni drámai csatában (3-2). A konferencia liga menetelés is rátehetett egy lapáttal a bajnoki visszaesésre, ahol ráadásul az utolsó másodpercig volt esélyük tovabbjutni ám egy árva gól híján kiesés lett a vége. Ez a sorozat a csapatot nem csak fizikailag merítette le, de a végkimenetel miatt lelkileg is. Ez a Freiburg elleni meccsükön tapasztalható is volt, szinte kialakított helyzet nélkül kaptak ki simán 2-0ra ami több is lehetett volna ha Grifoek jobban koncentrálnak. A kettős terhelés miatt a sérülések is megszaporodtak a csapatnál és immáron hét játékosára, közte több alapemberé nem számíthat ma sem mesterük.

A Leverkusen éppen ellenkezőleg, felszálló ágban van! A Bajnokok Ligájában aratott sikerek rángathatják ki a csapatot a gödörből, ahol hol jól, hol kevésbé jól de szerencsésen játszva megleckéztették és megelőzték az Atletico Madridot így jegyet nyerve az EL-be. A hosszú ideje várt áttörés pedig végre elérkezett az Union Berlin elleni meccsel. Elkepesztő focival na meg helyzetkihasználással 5-0ra mosták fel a padlót a korábbi listavezetővel. Ez a siker akkora önbizalmat adhat nekik hogy lehet most mindenkit szétkapnak, mint tették azt anno tavaly amikor 8p gól ig meg sem álltak. Diaby nagyon elkapta a fonalat, ha Schick is képes lesz forma javulasra akkor retteghetnek az ellenfelek.

Tegnap a vendég csapatoknak nem termett babér, ma viszont megszülethet az első vendég győzelem. Egymás elleni meccseik nagyon vegyes eredményeket hoznak, legutóbb itt 2-2re végeztek a felek.

Tipp: 1-3

1. FC Köln - Bayer Leverkusen: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp