Hétvégén még hezitáltam a magyar másodosztályban játszó MTK mérkőzésének a góljaival kapcsolatban, mert nehezen hittem el az edzőváltás utáni hirtelen feltámadásukat, de a hétvégi mérkőzésük után kihagyhatatlan, hogy ne foglalkozzak a mai ajkai vendégszereplésükkel. Annál is inkább érdemes rámennünk egy óvatos overre, mert az FC Ajkánál is történt egy edzőváltás és annak jótékony hatását már a hétvégén láthattuk a zöld-fehéreknél.

Három és fél éves együttműködés után október utolsó napján köszönték meg az ajkai vezetők Kis Károly munkáját a csapat élén, és ideiglenesen Jeney Gyulát bízták meg a felnőtt gárda irányításával. A debütálása felettébb jól sikerült az új trénernek, hisz a jó erőkből álló Gyirmót FC otthonából hozták el a három pontot, egy kétséget kizáró 3:1-es győzelemmel. Meccsértékelőjében Jeney kihangsúlyozta, hogy leginkább mentálisan sikerült felráznia a csapatát és ha továbbra is ilyen mentalitással állnak bele a párharcokba a játékosai, akkor további meglepetésekre lehetnek képesek. Nos, ismerve a mai ellenfelüket szükségük is lesz minden tudásukra ha pontot, pontokat szeretnének szerezni az új erőre kapott kék-fehérektől. Amiben bízom és ami a tippemet jó irányba terelheti az az, hogy az ellenfél taktikájából következően lesz lehetősége a hazaiaknak a kontrázásra, mint ahogyan volt Gyirmóton is. Gyirmóton ez gólokban mutatkozott meg és várhatóan nem lesz ez másként most sem.

Kicsit hitetlen voltam az MTK-nál történt edzőváltást illetően, mert álmomban sem gondoltam volna, hogy pont az MTK-nál a Bognár Gyurit megbuktatják úgy, hogy ráadásul a Stefi fia is a csapatban van. Márpedig a Horváth Dávid kinevezése óta elért eredmények ezt mutatják. Horvát mérlege a kék-fehérek élén: 2 meccs, 10 lőtt és 3 kapott gól, valamint természetesen 6 pont, ami már a tabella 3. helyére repítette az MTK-t. Ezzel lőtávolon belülre, 4 pontra megközelítették a PMFC, DVTK duót, ami plusz motivációt jelenthet a vendégeknek. Horváth kihangsúlyozta a Tiszakécske elleni 4:1 után, hogy összességében elégedett volt a látottakkal és annak kifejezetten örült, hogy a találkozó fizikálisan nem volt megerőltető, ami most kimondottan jól jön számukra a hétközi idegenbeli bajnoki előtt. Azt már csak én teszem hozzá, hogy ez az MTK szerintem a másodosztály kiemelkedően legjobb csapata. Ezért is volt érthetetlen számomra a mélyrepülésük, de úgy gondolom, hogy az esztendőből hátralévő 5 fordulóra zömében a szezon eleji MTK-t láthatjuk majd. Az pedig ontotta a gólokat.

FC Ajka - MTK Budapest: Gólok száma - Ázsiai - Asian Over/Under tipp