Amerikában is terembe szorult az ATP Challenger Tour mezőnye. Sorban járják az Észak-Amerikában rendezendő állomásokat a játékosok. Vannak olyanok, akik örvendenek ennek az időszaknak és vannak olyanok is, akik nyílt terepen jöttek igazán bele, de zárt körülmények között már nem érzik ideálisan magukat.

Ez utóbbi igaz a fiatal 19 éves Zachary Svajdara is, aki október végére jött bele igazán a versenyzésbe, olyannyira, hogy Tiburonban Challenger versenyt is nyert.

Teremben Charlottesvilleben egy előző héten torna döntőig menetelő, fáradt tunéziai Dougaz verte szettelőnyről, itt Knoxvilleben szerencséjére, azt a Waltont kapta, akinek teremben még nem volt sikerélménye, de Svajda őt is csupán döntő szettben tudta legyűrni.

Mosta tapasztalt Tennys Sandgren jön, aki Grand Slameken is bizonyított, volt a világranglistán nem is olyan régen a 41. is, de hullámvölgybe került és most ért oda, hogy próbál visszakapaszkodni a legjobbak közé.

A csapás úgy néz ki meg van, sikeresen lett kiválasztva. Októberben Fairfieldben negyeddöntő, Las Vegasban a selejtező legalsóbb fokáról pedig torna győzelmet ért el Sandgren.

Teremben korábban sem volt problémája Tennysnek. Neki sincsenek eget rengető terembeli eredményei, de látványosan jobbak, kevésbé szenved a falak, sátrak között, mint a honfitársa Svajda.

Nálam egyértelmű, hogy a nagyobb tapasztalattal rendelkező és rutinosabb, passzba jövő Sandgren megoldja Svajdát is, miután az első körben kellő önbizalmat szerezhetett Emilio Nava kiejtésével.

Svajda, Zachary - Sandgren, Tennys: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp