Azt azért látni, hogy ez a most zajló Eb elég underes. Én most így hirtelen 2010-ig pörgettem vissza az Eb-ket, és látom, hogy egyszer volt a torna gólátlaga 53-mas, egyébként rendre maximum 51, ha kerekítünk. Szóval nem épp gólfesztivál, ez nem vb, ahol Puerto Rico vagy Üzbegisztán kap lazán 60-at...

Az Eb-n minden meccs számít, és nekem most kifejezetten az az érzésem, hogy ez az Eb eddig színvonalában nem épp a legjobb. Szerdán is csupa-csupa under, talán számít, hogy ez a torna a szokásokkal ellentétben november elején van, és nem december elején.

Dánia a tornát egy zakóval kezdte, aztán magához tért, a szerbeket 34-21-re verte, majd a svédeket 25-23-ra, de úgy, hogy az első félidőt 13-5-re hozta. Onnantól a 2. félidőben nyílván az volt a cél, hogy a felépített 8 gólos előnyt tartsa, és tartotta is. Az a csapat, amely Svédországot 5 gólon tartja egy félidőben, az valamit tudhat a védekezésről.

Mi a tornát Svájc ellen kezdtük, tele volt a gatya a csajoknál, de a rutin hozta a sikert. A Horvátország elleni roncsderbit szívesen felednénk, elöl kukák voltunk, hátul meg annyira nem volt tragikus a védekezés, a kapott gólok száma, de a horvát lányok vezetésük tudatában végig passzívig játszottak, nem volt lüktető tempójú találkozó. Norvégia ellen meg felszívták magukat a lányok, aminek eredménye, hogy kikaptunk 10-zel.

A kevés gól mellett szól, hogy nekünk nincs két egyforma erősségű sorunk. A norvégok ellen is talán 3 gól jött a 'padról' kodaras nyelven szólva. Klivinyi betalált (hurrá!!!), Kácsor és Tóvizi szerzett még gólt, bár így visszaemlékezve azt sem tudom, melyik beállónk kezdett. De végül is mindegy, 2-3, ugyanaz a nagyságrend. Albekék sajnos támadásba nem tudják azt hozni, amit egy ilyen minőségű ellenfél megkívánna. A dánoknál meg ott a Toft-Reinhardt páros a kapuban, hát nem épp olyan páros, amit az ellenfelek kívánnak. Két remek képességű kapus, szó se róla.

Dánia egyébként már nem feltétlenül játssza azt a rohanós kézit, ami korábban azért erénye volt. Ha tudnak indulnak, de nem kifejezett céljuk. Mi sem futunk sehova, és talán előbb-utóbb lesz olyan meccsünk is, ahol valamelyik kapusunk elkapja a fonalat, és ziccerek sorát védi, mert képesek rá. Norvégia ellen az első félidőben szépen tartottuk Mörkéket, erre kell építeni.

A Sá-lány fújja a meccset, szerintem a luzitán hölgyek korrektek általában velünk is, BL-ben és a válogatott szinten is. Nem annyira, mint Bonaventuráék, de azért törekednek az egálra.

Mi a Horvátok ellen 18 gólt dobtunk, majd a Norvégok ellen 22-őt. A svájc elleni 33-mat vegyük ki, rengeteg üres kapus gólt kaptak, meg úgy azért valljuk be, azért Svájc csak Svájc... Dánia a szerbeket és a svédeket is underen tartotta, szóval tőlünk a realitás az a 22-24 gól.

Kérdés az, hogy a dánok hoznak-e egy 30+ gólos meccset? Hozhatnak, de ha kellően agresszívek leszünk, és végre elkapja a fonalat valamelyik kapusunk, talán 30 alatt maradnak.

Meg igazából Ok, hogy a mi lányaink a norvégok elleni meccsbe úgy mentek bele, hogy minden mindegy, de simán lehet ma visszatér a csúnyábbik arca a csapatunknak, és simán benne akár 2-3 darab olyan 5-6 perc, amikor nem dobunk gólt. A dán-svéd meccs meg bizonyította, hogy ha kellően nagy az előny, a dánok sem rohannak sehová. Tavaly a vb-n 30-19 arányban vertek, simán benne van, hogy valami hasonlót látunk.

Magyarország (n) - Dánia (n): Gólok száma - Felett/alatt tipp