A LaLiga világbajnokság előtti utolsó köre, hétvégén a spanyolok már Copa del Rey meccseket rendeznek, így a bajnokság pihenőre vonul. A Valencia és a Betis is kiadhatja, ami maradt, de kérdem én, maradt valami? Lapok és düh terén esetleg, de talán még azon a fronton sem.

Alapvetően egy Valencia-Betis csemege lenne, egy jó szombat esti időpontban, de más körülmények között. Ez speciális időpont, hétközi meccs, világbajnokság jön, látható, hogy rengeteg játékos ilyen-olyan okból sérülést szimulál, akik nem, azok kipirosazták magukat az utolsó körről, nehogy itt a vb előtt úgy járjanak, mint Mané...

Én simán tartom, hogy ez -bár alapvetően jó és eseménydús meccsnek tűnik-, nem lesz jó meccs.

A kevés gól mellett érv, hogy a Betis védekezése jó. Stabil kis csapat jelenleg, hiába a piros lapok, azért ez nem a Mandi, Barta, Sidnei féle védelem. Edgarék beleteszik hátul a munkát, és hiába megint a sok piros lap, csak 9 gólt kaptak a zöld-fehérek.

Viszont elöl elfogytak, Iglesias, aki remek őszt futott, piros lap miatt nincs, akár csak Fekir, aki meg a Betisben a kreátor, ha ő nincs, nincs igazi foci. Canales inkább az idény első pár meccsén volt kirobbanó formában, aztán sérült is volt, Juanmi szintén az első pár meccsen villogott.

Eleve idegenben nem olyan tökös a Betis, tuti kivett a csapatból a derbi, szóval amondó vagyok, Pellegrini lehet aláírna egy pontot a Mestallában. Ezzel is egy helyet előre lépne, és a 4. helyen zárna a vb előtt. A Valencia jelen formáját tekintve egy pont nem feltétlenül lenne rossz. 5 nyeretlen bajnoki, amiből kettő zakó, más kérdés, hogy a Barca ellen mondjuk belefér, a Mallorca elleni meg nem hiányzott, de azóta a baleáriak megverték a 'ticót is.

Én azt hiszem, ez most nem tipikus eseménydús meccs lesz, hanem egy csöndesebb 1-1 vagy 0-0, esetleg 1 lőtt gólos találkozó. Pellegrini csapata utolsó 4 idegenbeli meccsén gólt sem kapott, de lőni is csak hármat lőtt. Most a lőtt gól is necc, hisz ugye Joaquin és Juanmi mellett Iglesias és Fekir sincs. 'Barátságos' 0-0 a tippem, majd tavasszal szétrúgják egymást kárpótlásul :D

Valencia - Real Betis: Gólok száma - Ázsiai - Asian Over/Under tipp