Bár ezen írás péntek délelőtt születik, a meccs pedig vasárnap este lesz, kevés dolog történhet, ami miatt ezt én másképp gondolnám.

Aki követi a női kézit, követi évek óta, és van némi affinitása a sportág történései iránt, látott meccseket a két együttestől, az egész biztos arra gondol, amire én. A két együttes kedveli a kevés gólos meccseket, nem feltétlenül a közönségszórakoztatás a csapatok célja. Ez simán olyan találkozó, amit akár 20-22 góllal meg lehet nyerni, és ezt minden túlzás merem mondani.

Alapvetően mindkét együttesnél a stabil védekezés a fő cél, ez az alap, erre épül minden. Ezek a csapatok arra vannak berendezkedve, hogy az ellenfelek támadásait rombolják, hatástalansítsák, aztán elöl meg majd lesz valami.

Mindkettőnél alap, origo, kiindulópont: kevesebb gólt kell kapni, mint az ellenfél kap. Nem az uptempo kézit játsszák, bár pl. a franciá azért mennek, ha tudnak, de Rajcevic-ék meg pont azon lesznek, hogy Nze Minko ne játsszon gazellát, és mint Giannis az NBA-ban, három hosszú lépés után ne kerüljön ziccerbe, és dobjon ziccergólt.

Mindkét együttes tudja, hogy amelyik e meccset nyeri, az nyeregben érezheti magát.

Ha a közös múltjukat nézem, és mi mást néznék, akkor is látszik, hogy itt nem feltétlenül az 50-60-es kategóriában kell keresgélni, hanem a 40-50 között. Tétmeccsen ezek nagyon ritkán mennek 50 gól fölé, legutóbb a vb-n 43 volt a közös termés, előtte Eb-n 24-23.

Van ott a közös listában egy 34-23-mas meccsük vb-ről, de arról tudni kell, hogy az tét nélküli helyosztó volt, amire jól emlékszem, mert anno overbe vettem, kis túlzással félidőre jött az, amit egész meccsre vártak a bukik. Ott tényleg egyik csapat sem védekezett már, de mondom, az bár vb-meccs volt a torna végi helyosztó akár hanyadik helyéért nem nagyon érdekelte a csapatokat. Amikor viszont volt tét, -és most lesz, nem is akármilyen- ezek rendre stabilan 50 gól alatt maradtak. Mióta Montenegró önálló állam, nem játszottak olyan tényleges tétre menő meccset a franciákkal, ahol 50 fölé mentek volna, vb-n volt 33 gólos találkozójuk is, szóval amikor ők összecsapnak, ott azért küzdeni kell a gólokért. Ezért mondom én, hogy 51 gólt azért lehet dobni kézimeccsen, de ha e két válogatott randizik, ott inkább a vér és a verejték folyik, mintsem a gólcsap.

Franciaország (n) - Montenegró (n): Gólok száma - Felett/alatt tipp