Ötödik alkalommal rendezik meg Milánóban a Next Gen ATP fiatal ATP tehetségeknek szóló világbajnokságot, ami mind körítésében, hangulatában és ami a legfontosabb a eneisz alapvető szabályinak megváltoztatásában is teljesen más.

Hát mit mondjak ezek a "rapid sakk játszmák", amik át lettek ültetve a teniszre, nekem nagyon nem jönnek be.

3:3 után jön egy tie-break, ami mindig orosz-roulette, így nem igazán jön ki a tenisz tudás, még jobban a szerencsére és a z eddig is nagyon fontos mentális ott létre szorítkozik a lényeg.

Ám a tenisz ezen műfajának is meglennének a nyertesei és vesztesei, ezen a héten egyértelműen a svájci Stricker tudta a saját maga javára fordítani a sajátos szabályok adta lehetőségeket.

Rendkívül konzisztens teljesítményt rakott le a pályára, ahol az adogatásai szinte érinthetetlenek voltak, a tie-breakekben pedig rendkívül jól összpontosított.

Draper és Musetti ellen is underdogként lépett fel, ahol a bukik 3,75, 3,25 -ös szorzókkal illették, ám Drapert három tie-breakes szettet osztva haygta állva, a hazai kedvenc Musettit, pedig szintén csupa tie-breakes 4:3 -as szettekben múlta felül 3-2 -re, úgy, hogy a talján nyert szettjei is rövidítésekben zajlódtak le.

Egyértelmű, hogy a svájci kiélesítette magát erre a hétre, agyban, mentálisan csúcson van és ez a folytatásban a cseh Lehecka ellen is továbbjutást érhet a mai este folyamán.

Lehecka egy jóval harmatosabb négyesből került tovább, ahol a két salakos olaszt, Passarot és Arnaldit verte meg, viszont az egyetlen igazi vetélytárs, az amerikai Nakashima ellen nagyon sima vereséget szenvedett el.

Úgy látom Strickert alaposan felkészítették a csoport meccsek a folytatásra, Leheckánál viszont az amit eddig nyújtott szerintem édes kevés lesz a csúcsra járatott helvéttel szemben.

Stricker, Dominic Stephan - Lehecka, Jiri: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp