Na, itt álljunk meg egy pajkaszegi szóra! -mondaná Szifon, ha a helyemben lenne, de mivel nincs, így én mondom. Illetve írom, de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy a BVB idegenben elég pocsék játékot produkál a Bundesben, utolsó 5 idegenbeli meccséből 4-et elveszített. Speciel pont azt az egyet láttam, amikor nyert, méghozzá kemény terepen, Frankfurtban húzott be egy 1-2-es győzelmet, de aki látta a találkozót, és főleg a 2. félidőt, az tudja, hogy ha Ndickáék csak az ajtó-ablak ziccereket lövik be, 4-2 a vége alsóhangon. Lusta vagyok xgket keresni, de úgy 4 gólt egész biztos lőni kellett volna helyzetek száma és minősége alapján a Frankfurtnak. A másik négy említett meccset pedig ugye bukta idegenben, ezért sem áll olyan fényesen a tabellán a BVB. Jut eszemben láttam a Lipcse elleni vergődést is, ahol egy tutinak tűnő mindkét csapat lő gólt opciót húztam be,de a Lipcse megfojtotta a Borussiát, kaput eltaláló lövése sem volt Brandtéknak. Azé' az ciki!

Most megint egy olyan pályán, olyan ellenfél ellen játszanak, amely kifejezetten acélos otthon. Nem mondom, meg-megbotlik a hazai Borussia is, de alapvetően nem rossz csapat. Nem játszott ősszel európai kupameccseket, ergo fittebb, és igazából a BVB-nél a sérülések miatt a rotáció lehetősége nem olyan nagy elöl, Haller és Reus régóta sérült, Dahoud és Meunier is kidőlt, Brandték fáradtak lehetnek. Ha már Brandt, akkor meg kell említeni, hogy ő, Adeyemi és még Moukoko is bekerült a vb-keretbe, szóval nem lepődnék meg, ha ezek a srácok aztán kétszer és háromszor is meggondolnák, megéri-e meghúzni egy cselt, kivágni egy sprintet, ahol akár szakadhat ez-az. Adeyemi hagyott ki bőven a szezon elején, Brandt sem az az Inaki Williams típus, aki egy karriert lehúz sérülés nélkül. Hummels csalódott lehet, mert ő meg nem utazik, meg eleve a BVB azért csak letolt még egy BL-csoportkört, ahol szintén fogyott a szufla.

Nem tudom, nekem nagyon beégett az a Frankfurt-BVB meccs, amennyi helyzetet a Frankfurt kidolgozott, de tényleg elég csak ide annyi, utolsó 5 Bundesliga meccséből 4-et elbukott a BVB, és a Frankfurt ellen sem játszott jól, csak mákja volt. Szóval ezek után egy Gladbach vagy X opció 1.72-ért nekem olyan, mint az írás elején említett Szifonnak a reggeli tüske. Kihagyhatatlan.

Borussia Mönchengladbach - Borussia Dortmund: Dupla esély - Dupla esély tipp