Semmiféleképpen nem szerettem volna kihagyni elemzés szempontjából a világbajnokság előtti, az idei utolsó OTP Bank Liga fordulót. Elsőként a Paksi SE - Újpest FC találkozóval foglalkozok a 16. fordulóból. Komoly tétje van a mérkőzésnek, mert a 7. helyezett hazaiak mindössze két pont előnnyel vezetnek, a még éppen a vonal felett, a 10. helyen toporgó Újpest előtt. Ennek megfelelően a bukik is háromesélyesre hozták ki, ezt a kiesés elkerülésének szempontjából kiemelt találkozót. Viszont az over2,5 gólos határra adott odds teljesen barátinak tűnik, ezért én ezzel próbálkozok.

Ugyan heroikus küzdelemben maradt alul a Paks csapata a hétközi fordulóban a Ferencváros ellenében, de a szurkolókban mégsem ez marad meg a találkozó kapcsán, hanem Waltner Róbert meccs utáni nyilatkozata. Aki nem tudja miről van szó nézzen utána mert érdemes, de a lényeg a lényegben, hogy egy ilyen nyilatkozatnak általában van utóhatása, mely gólokban mérhető. Akár elnézőbb lesz, akár szigorúbb lesz a paksiakkal a mérkőzés játékvezetője, abból csak hasznot húzhatunk, mert biztos vagyok benne, hogy hatással lesz a mérkőzés góljaira.

Bár a tabella nem ezt mutatja, de meglátásom szerint nagyon aktuális lenne, hogy a vendég lila-fehérek idegenbeli vesszőfutása is véget érjen. Nem játszanak rossz focit Kruscic fiai, de gól ellen nagyon csúnyán be vannak oltva. Ugyanakkor ez az állapot sem tarthat az idők végezetéig, ráadásul most egy olyan ellenfelükhöz látogatnak, akikkel általában érdekes, változatos, gólokban gazdag mérkőzéseket vívnak.

Mint a bevezetőmben írtam, ezután a mérkőzés után hosszabb szünet következik a bajnokságban, tehát tartalékolni, rotálni felesleges. Mind a két fél a legerősebb csapatával vetheti magát a küzdelembe, az pedig érzésem szerint zöldíteni fogja majd a tippem.

Paksi SE - Újpest FC: Gólok száma - Felett/alatt tipp