Közeleg a világbajnokság, viszont ezen a hétvégén még bajnokikat rendeznek a top bajnokságok zömében, így a Bundesligában is. Fontos pontok sorsa dől el, és e két csapat meccse most tényleg izgalmasnak ígérkezik, mert mindkettő jó, nézhető focit játszik.

A Lipcse rajtja a bajnokságban pocsék volt, de még annál is pocsékabb a BL-rajt a Szatyor elleni 4-1-es pofonnal. Volt itt edzőcsere, meg kis peresztrojka, aztán szépen lassan a Leipzig megindult fölfelé, a BL-ben végül lazán jutott tovább, és a bajnokságban is kiegyensedett, már az 5. helyen áll, de ami ennél is fontosabb, hogy pontszámban még jobb a helyzet, mert ezen a hétvégén már nemcsak a top4 ajtaján kopogtat, de vélhetően be is lép rajta.

Ebben az a Werder akadályozhatja meg, amely szintén egész komoly őszt tudhat magáénak. A Bréma a 8. helyen áll 21 ponttal, stabil középcsapatnak tekinthető. Ole Werner mester a fiatal edzőgeneráció tagja, 34 éves, simán focizhatna még akár a legmagasabb szinten is. Viszont inkább edzősködik, és egész jól irányítja a Werder csapatát.

Tippem arra alapozom, hogy a Lipcse bár egész jól húz, azért idegenben sebezhető. Voltak meccsek, ahol raklapnyi gólt kapott. Ez a Werder meg egész jól húz, pár hete 5-öt vágott annak a Gladbachnak, amely ellen egy BVB pl. a 2. félidőben képtelen volt egy normális akciót építeni. A Lipcse pl. nemrég az FCA-tól is kapott 3 gólt, szóval nem kérdés, hogy sebezhető. Volt itt hétközi forduló is, ahol Gvardiol dőlt ki, szóval Orbán mellett már ő nem játszik hétvégén.

A Bréma otthon nem az a 'döntetlenre megyek' csapat, egy remije van még az első körből, de az is 2-2-es. Abban bízom, hogy őszintén beleállnak a meccsbe. Szoboszlaiék tuti szeretnének győzelemmel búcsúzni, de a Werder szintén. Látok magam előtt egy akciódús első félidőt, ilyen szorzón ez nekem közepes téttel simán value.

Werder Bremen - RB Leipzig: Mindkét csapat gólt szerez - 1. félidő - Igen/Nem tipp