Vasárnap, azaz a mai napon megkezdődtek az ATP világbajnokság küzdelmei, ahol az aktuális világelső Alcaraz hasfal izom szakadás miatt nem tudott megjelenni, így a "szerencsés" beugró szerepét az amerikai Taylor Fritz kapta meg, az első számú tartalék Hubert Hurkacz, a második az év végén nagyot repesztő, dán ifjonc Holger Rune lesz.

Volt ideje ráhangolódni az eseményekre Fritznek, de azért mégis más úgy rajthoz állni, hogy az utolsó pillanatokban kap valaki zöld lámpát.

Nadal, mint Australian Open és Roland Garros győztes már rég megváltotta Torinóba a jegyét és bár sosem ez a torna volt a kedvence - amit nem sikerült még megnyernie - sosem vallott szégyent és egy-két meccseket mindig nyert, hovatovább, tavaly elődöntős szereplést tett le az asztalra.

Most egy sikertelen párizsi Masters tornáról érkezik, ahol egy másik amerikai, Tommy Paul ellen kapott ki szettelőnyről, ám egy ilyen kudarc Nadalból mindig jót vált ki, arra sarkallja, hogy kijavítsa az előző botlását.

Ráadásul egy olyan Fritz jön most vele szembe, aki az év végén nem volt tökéletesen éhes, ráadásul az utolsó egymás elleni ütközetüket is látványosan elizgulta Wimbledonban idén nyáron, ahol a spanyol matador 3:2 -re nyert végül egy igen izgalmas meccsen.

Nadal, ahogyan írtam egy-egy meccsre rendre képes összekapni magát, ráadásul ez a felület, ahhoz képest, hogy kemény borítás, tudjuk, hogy nem a leggyorsabb típusú taraflexeket felületeket idézi.

Én egy éles és extra motivált Nadalt és egy kissé ev végére a szezonba beleszürkülő Fritzet várok, aki két hete képes volt a közönségtől búcsúzó Simon ellen is betlizni, elizgulni a meccsét, akkor nadal ellen mit is várhatnánk ... Hát persze, hogy ibériai diadalt!

Nadal, Rafael - Fritz, Taylor: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp