Hazudnék ha azt állítanám, hogy a kisujjamban van a női kézilabda minden csínja-bínja, de annyira analfabéta sem vagyok hozzá, hogy ne tudnám, hogy a most zajló kézilabda EB-n, melyen a magyar válogatott is szerepel, körülbelül hol a helyünk. Nem az élmezőnyben, és akkor még finoman fogalmaztam. Nekünk inkább amolyan fogadóbosszantó szerepet szánt volna a sors, mondjuk például akkor, ha a legutóbbi meccsünkön megvertük volna Dániát. De nem vertük, ezért úgy gondolom, hogy a hátralévő két mérkőzésünkre már sem mentálisan, sem fizikálisan nem tudja majd versenyképes szintre hozni lányainkat Golovin Vlagyimir. Ehhez képest viszont egészen magas határral jöttek ki az irodák a lőtt góljainkat tekintve, ebből próbálok én egy óvatos tippel tőkét kovácsolni.

Arra a kérdésre, hogy miért gondolom én úgy, hogy nem dobunk 26 gólt a svédeknek két válasz is megfogalmazódott bennem. Az egyik az, hogy nem ez a jellemző ránk. A másik válasz talán még kézenfekvőbb, Svédország nem nagyon engedi az ellenfeleit 25 gól felé. Ez a mostani kontinens tornán is csak a kimagaslóan esélyes Norvégiának sikerült ellenük. Ezek után nem nagyon tudom elképzelni, hogy pont ellenünk esne szét a védekezésük.

Golovin mesternek így is elég nehéz dolga lesz, hogy úgy fejben, mint erőben olyan szintre hozza a játékosainkat, hogy nehogy belenézzünk egy Istentelen nagy pofonba. Mert, ahogyan oakland kolléga is leírta előttem, azt azért nem árt ha tudjuk, hogy az északiak extra motivációval lépnek pályára ellenünk.

Minden "elismerésem" azé az újságíróé, aki a svédek Norvégia elleni veresége után ezt tudta leírni, "A svédek mostani vereségének köszönhetően két győzelemmel a csoport negyedik vagy szerencsés esetben harmadik helye sem elérhetetlen a magyar csapat számára." , de pontosan ezek a firkászok azok, akiket ütnék még a ravatalon is, mert hiú ábrándokat keltenek a szurkolókban.

Magyarország (n) - Svédország (n): Magyarország (n) által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp