Az év végi ATP Final Tour, vagyis a világbajnokság rendre meglepetés eredményeket szolgáltat, és gyakran a nagyobb esélyeseknek az utolsó csoport meccseken kell pedálozniuk a továbbjutásért.

Ez most sem volt a nyitó napon másképpen. Az első meccsen a norvégok, magát univerzálissá kinövő játékosa Ruud tréfálta meg a hosszas győzelmi sorozatát a múlt hét előtti párizsi Mastersen, Rune ellen elvesztő Auger-Aliassimet, majd este az év végére "öreg urasan", a teremben bóklászó stílusban ütögető Nadalt tette két nagyon könnyed szettben helyre (sajnos én itt mellé nyúltam, többet vártam nadaltól).

A hétfői napon is folytatódott a meglepetés mustra azzal, hogy a házi orosz rangadót sikerült Rublevnek szetthátrányból (az első szettet 6:2 -es tie break állásról bukta Andrey) megfordítania Medvedevvel szemben. Djokovicék még ebben a pillanatban is püfölik a labdát Tsitsipassal, ahol jelenleg a szerbnek áll a zászló szett előnyben és második szett 6:6 -nál.

Látni kell, hogy ez a borítás nem olyan gyors, teremhez képest pláne, ezért is tudta Ruud Auger-Aliassimet megtréfálni és kanadai játékának élét teljesen kivenni a játékból.

Ez a recept egyértelműen működhet Fritz ellenében is, aki alapból tartalék volt a VB -re, de Alcaraz hasfalhúzódása miatt fix játékossá vált.

Fritz Nadal ellen hozta az alapot, semmi extrát nem mutatott, sajnos Nadal volt nagyon kevés a vasárnapi nyitó napon.

Ruud ellenben motiváltnak tűnik és mindenhová oda ér ezen a borításon, ahogyan Felixet is "elbódította", úgy Fritzzel is könnyedén eljátszadozhat a keddi napon. Szerintem a norvég behúzza a második fellépését is!

Ruud, Casper - Fritz, Taylor: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp