Így jobban belegondolva, hét góllal kell nyernie minimum a francia csapatnak ahhoz, hogy ez a tipp bukjon. Márpedig ha így jobban belegondolok, az a hét gól sok. Sok, mert kevés gólos mérkőzésre számítok, ahol a gólszámláló úgy maximum 52-53 gólig megye fel, de a realitás nálam tényleg ott szorosan 50 körül van.

A két csapat meccseit itt az előző 10 évben rendre a franciák nyerték. A csapat lassacskán kicserélődik, ám a stílus azért marad, itt minden a védekezésről szól. A gólt ne kapjunk elv alapján érte el szép eredményeit a francia együttes, elöl meg a majd lesz valahogy érzés alapján dolgoznak a csajok. Sokszor a lányok egyéni alakítása, fizikális adottsága eredményez gólt, sok-sok dinamikus, nagyot ugró játékos van most a keretben, de ha felállt fal ellen kell dolgozniuk, akkor simán sokszor tehetetlen, esetleges a támadás-építés.

A német együttes nem világverő, de egy olyan német csapat ez, ahol most nincs bomlasztó egyéniség. Mert ha kicsit visszaugrunk az időben, egy Susan Müllerlehet dobott 10-12 gólt, amikor olyanja volt, de nagyon egy összeférhetetlen csaj volt. Zseni, de problémás. Aztán ott volt a tetovált jobb szélső, a festett fekete hajú lány, aki valószínűleg azért játszott jobb szélen, mert jobb oldali beállítottságú volt. De pont. Mondjuk ez lehetne vicc is, de nem annak szántam. Szóval lusta vagyok a nevét keresni, gyors, ügyes egy csaj volt, nekem még be is jött, mint csaj, de ő is igencsak problémás volt. Lényeg a lényeg, ez most egy olyan német együttes, ahol mindenki próbál csapatember lenni. Ez a Grijselsmár a BL-ben is megmutatta, hogy nem fél odamenni a falba a pofonért, jó ütemérzéke van, használja a fejét, jól lő, jól mozgat, szóval nekem tetszik a német csapat a maga hibáival is. De melyik csapat játszik hibátlanul? Olyan csak egy ideális világban létezik, a valóságban nem. Zaadiék is szórnak el labdákat, lőne az egekbe, a gallokra eleve jellemző, hogy a játékuk nem hibátlan. Az is jellemző, hogy őket aztán nem zavarja, ha 23 dobott góllal nyernek meccset. Szerintem Nze Minkóék egyetlen célja, hogy a meccset valahogy behúzzák, nem gálázni akarnak ők, csak nyerni. A német csapat van olyan jó, hogy szoros meccset játsszon, sőt én azt mondom, van olyan jó, hogy nyerjen.

A felkészülés korai fázisában, amikor mi pl. a szlovének ellen öltük a kézilabdát, a francia és a német csapat egymást 'mérte fel' A gall csajok otthon, Nancy városában és Metzben játszottak a németekkel, és két szoros meccsen nyertek 30-29-re és 34-30-ra. Most semleges a helyszín, nyílván más a tét, de megint úgy érzem, azért 7 gól az sok. Nekem mindenképp sok(k) lenne.

Ha csak abból indulok ki, hogy ez kevés gólos meccs lesz valószínűleg, tehát a gallok sem dobnak 30 fölött, hanem úgy 26-27 gólt várok, nehéz elképzelni, hogy ezt a német csapatot ha még picit meg is támogatják, nem jutnak 21-22 gólig minimum. Darleux aranyos csaj, meg nem is véd rosszul, de ő nem Leynaud vagy Lunde szint.

Most úgy érzem, lehettem volna bátrabb, és mondjuk kicsit neccesebb line mellett választhattam volna nagyobb szorzót, de szép ez így is, és azért aki a 'kicsit' nem becsüli...

Franciaország (n) - Németország (n): Hendikep - Hendikep tipp