Ez nem csbcs, mint az általános iskolában, hanem cscscs, azaz csalódott csapatok csatája. Ami igaz, de szerintem magyarázatra szorul. Mi csalódottak vagyunk, mert a top8 volt a cél, az elvárás, ehhez képest a realitás a 12. pozíció.

Sikerült megvernünk Svájcot, az kívül nihil, nuku, nothing. Sajnos valamilyen oknál fogva a csajok görcsösek volt az első két meccsen, Svájc ellen még sikerült nyerni, de ezt a ramaty horvát csapatot hogy nem sikerült 5-10 góllal verni, az egyrészt láttuk, de szerintem még most sem hisszük.

A horvátok elleni betli miatt kellett volna a bravúr, de a bravúr nem jött, a skandináv sorra mészároltak le. Viszont a norvégok, a dánok és a svédek ellen is voltak legalább bíztató momentumok, volt játék, volt szív, akarat. Ugyanakkor ha úgy ránézünk erre a tornára, eddig ez csalódás. Nekünk most jön majd az a meccs, amit megnyerünk, a fejesek, akik tehetnének valamit, azok majd egymásra néznek, és konstatálják, hogy erre kel építeni. Kérdem én, mire?

Szlovénia házigazdaként a norvégok ellen megpróbálta a lehetetlent, de úgy járt, mint mi a dánok ellen. 50 percig egál, aztán ahogy lenni szokott, a jobb csapat jobb játékosai kevesebb játékidővel frisebben eldöntik a meccset. Tán az utolsó 3 gólt a norvégok dobták, pedig a szlovénok tényleg ott voltak Csodaország küszöbén.

Szóval egész biztos, hogy ők is csalódottak ebből a szempontból. A szlovén csapat 4. helye a csoportban fix, mehetnének feljebb, de ahhoz svéd betli kéne Horvátország ellen, arra viszont reálisan nézve nincs esély. Nekünk sincs tét, mert feljebb nem mehetünk, de az önbecsülés miatt fontos lenne hozni a végén egy nyertes meccset.

Ha arra gondolok, hogy a torna előtt pár héttel a két csapat két meccset játszott a felk. fázisába, és lett 22-22, meg 21-19, akkor vélhetően itt sem szakad ki a gólzsák. Szerintem Golovin is úgy van vele, hogy ugyan játszhatnának azok, akik eddig nem sokat, de én a helyében úgy lennék vele, hogy játszanak csak azok, akik eddig jobbak voltak.

Bízom benne, hogy ha pofon is lesz, azért 2-nél több nem lesz közte. Bár ahogy nekem ez menni szokott, megint jön egy időntúli hetes, amit vagy mi hagyunk ki, vagy a szlovének kapják, és ők bedobják.

Magyarország (n) - Szlovénia (n): Hendikep - Hendikep tipp