Novak Djokovic 2012 - 2015 -ig zsinórban négyszer söpörte be az ATP Tour világbajnokság trófeáját, amit akkor még rendre Londonban bonyolítottak le, azóta viszont nem termett babér a szerbnek és hat alkalommal rendre korai búcsú maradt neki osztályrészül.

Most a sorozatos, oltatlanság miatt kiutasítások, verseny megtagadások miatt szerintem kellően felspannolta magát Novak, hogy jelenlegi világranglista nyolcadikként odapirítson a mezőnynek.

Főleg a párizsi Masters elbukása után, melyet hagyott előnyről kicsúszni a kezéből az igazi talentum, dán, Holger Runeval szemben.

Az első, bemutatkozó mérkőzésén Tsitsipas ellen végig dominálni tudott, a találkozó vége felé voltak a második szettben kissé melegebb pillanatok, de könnyedén lehűtötte a görög kósza kísérleteit.

Most a házi-orosz rangadóból győztesen kikerülő Rublev érkezik vele szembe, aki kihasználta Medvedev szokásosnál tompább játékát.

Rublev azok után, hogy az első szettben 4:1 -re és 5:3 -ra is vezetett, valamint azok után, hogy a breakeket kihasználatlanul hagyta a tie-breakben pedig 6-2 -ről tudta elveszíteni a nyitó felvonást, nem hittem volna a hisztijei közepette pedig pláne, hogy sikeresen megfordítja majd a honfitársa elleni meccsét. Megtörtént, de ez Medvedev pontatlan játékának is betudható.

Djokovic sokkal élesebbnek tűnik, Rublev hibáira, hullámvölgyeire pedig kíméletlenül lecsaphat majd.

Djokovic abban a rég nem látott helyzetben van, hogy két kör után továbbjutó lehet, ezt a lehetőséget nem hagyja ma ki Nole!

Rublev, Andrey - Djokovic, Novak: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp