Hat gól sok vagy kevés, mindig nézőpont kérdése. Ebben az esetben nem tűnik soknak, és azt is leírom, miért nem.

Bár az tény, hogy a horvát csapat ritka undirító játékot tol, lassítja azt, amivel ugye eleve öli az over lehetőségét. Darts-ra átkötve ott is egy lassabb tempóban dobó játékos úgy meg tudja zavarni az amúgy nála erősebb játékost, hogy az a lassabb tempó miatt kiesik a ritmusból, és akár ki is kap.

A horvátok célja is ez, meg az, hogy nagy pofonba ne szaladjanak bele.

Ugyanakkor ha megnézzük, ennek a horvát csapatnak a női Eb-k történetének egyik legnagyobb roncsderbijét sikerült megnyerni, pech, hogy ellenünk. De egyébként nem bírtak el Svájccal, és picit is jobb csapatok 9-9-8 gólos győzelmeket arattak.

Az első félidőkben még csak-csak tartották a lépést, de ugye ahogy nekünk, nekik sincs két közel egyforma képességű soruk, így a 2. félidőkben azért kijön a különbség.

Ami tény, hogy a svéd csapat még lehet elődöntős, ezáltal élesek lesznek Robertsék. Szintén tény, hogy e meccs gólkülönbsége nem számít, de nem hiszem, hogy kicentizik ezt a sikert. Felépítenek egy kényelmes előnyt, aztán őrzik, esetleg növelik. A svéd padról azért jönnek olyan játékosok, akik potensek, egy Axnér is képes 10 perc alatt 9-et dobni, de tényleg ahogy Roberst két gyors lépéssel nálunk két védőt háromfelé küldött a végjátékban, azt simán megcsinálja most is. Ebben a horvát csapatban már nincs sok, és nem tartom kizártnak, hogy belenéz egy komolyabb zakóba. A svédektől azt várom, hogy sima győzelmet aratnak. Mi már nem előzhetjük be a horvátokat, a gólkülönbségük miatt, az ő helyük a vb-n már fix.

Horvátország (n) - Svédország (n): Hendikep - Hendikep tipp