Egy minden hájjal és tudással megkent 3x világbajnok és egy 2001-ben született észak-ír srác találkozóján nálam nem kérdés, melyik oldalt fogjuk támogatni.

Senkinek nem kell bemutatni Gerwent, egészen páratlan egyeduralmat tolt éveken keresztül a világ dartsos elitjében, ami az elmúlt pár évben ez a helyzet változott ugyan, de még mindig a nagyon szigorú elit tagja az Ogre. A csoportban is megmutatta, miért esélyese továbbra is minden nagyobb tornának, Ross Smith megverte ugyan, de ott is 105-ös átlagot hozott MvG. Mindent tud a játékról és rengeteg kiélezett szituban hozta már a maximum tudását, ami ellenfeléről nyilván még nem mondható el. 2015-2017 között zsinórban háromszor húzta be ezt a tornát, azóta viszont nem alakított semmi maradandót.

Egy 21 éves sráccal találkozik Gerwen, aki idén még ifi világbajnok is lehet és akinek rapidan ívelt felfelé a pályája a szezon során. Dartsban azért nem pár nélküli teljesítmény ez, nagyon sok játékos indul így, aztán majd az évek meg a fontosabb versenyek eldöntik, kinek hol a helye. Rock tényleg ügyesen tolja, de nem gondolom azért, hogy egy ilyen nagy tornán, egy ilyen ellenféllel szemben lehet esélye a győzelemre.

Nem találkoztak még egymással és Rock is nyert már azért Players Championship fordulót is, ilyen kaliberű játékosok ellen nincs túl fényes mérlege és nem hiszem, hogy pont most javítana ezen. 2017 óta MvG sem járt egyébként a Grand Slam döntőjében és épp ideje már egy komolyabb meneteléssel hangolnia az egy hónapon belül kezdődő vbre.

van Gerwen, Michael - Rock, Josh: Mérkőzés odszok - Mérkőzés tipp