Hibrid megoldás egy átmeneti időszakban, mert csak szinten kell tartanunk magunkat itt a világbajnokság rajtjáig. Mivel ezek a napok a futballban a felkészülésről szólnak, így felkészülési meccsek tömkelege áll előttünk, mindenki készül valamire. Jordánia arra, hogy megmérkőzzön a spanyolokkal. Azzal a spanyol válogatottal, amely simán nyerhet vb-t, de ez a vb-győzelemre is esélyes spanyol válogatott valószínűleg nem edzőmeccsen szeretne komolyat játszani.

Ezek a találkozók arra talán jók, hogy mégsem edzésen focizgassanak a srácok, van ellenfél, amely meg nyílván fura helyzetben érezhetimagát, mert ellent is kéne állni, közben meg vigyázni kell az ellenfélre.

Ammanban én olyan találkozót várok, ahol a spanylok hozzák a tipikus játékukat, ahol a labdát 70% körül maguknál tartják, de nem feltétlenül azzal a céllal, hogy gólokban mutatkozzon meg a labdabirtoklás. A labdabirtoklás lehet defenzív, amit sokszor elfelejtünk, pedig a legeslegjobb védekezési módszer. Ha nálam a labda, az ellenfél tuti nem lő gólt. Szerintem a hisőánoknál a Torres-Laporte duó kezd a védelem közepén, nincs már Sergio Ramos, nincs Pique, generáció-váltás van. Szűrőben is olyan focisták, mint Rodri vagy Busquets, vagy Soler, akik azért olyan csapatban játszanak, amelyek birtokolják a labdát.

Nem várok én nagy futball fesztivált, hisz a támadóknak márbele kéne vinni indivídumot, csak fel kellene vállalni egy-egyeket, kicsit sprintelni, de bakker, ki akar megsérülni a vb előtt. Ki akar Nkunku lenni? Ilyen megterhelő nyári végi-ősziidőszak után az izomzatnak szüksége lehet arra, hogy picit regenerálódjon, szóval én a spanyol csapattól azt várom, hogy a meccs nagy részében unalmas tili-tolival szórakoztatja magát. Tegnap pl. a németek sem gyűrték úgy igazán maguk alá Ománt. Szerintem nagyjából hasonlóak az erőviszonyok.

Biztos van a háttérben egy olyan, hogy a spanyolok megkérték Jordániát, hogy ha lehet, akkor finoman..., a jordánok pedig bartelben azt kérték, hogy ha lehet, akkor ne nagyon legyen megalázó a vége. Ez persze csak az én 'fantazmagóriám', de azt tartom, hogy nem lesz túl szép, túl eseménydús meccs. Egyébként meg a jordán csapat utolsó 5 meccsén nem kapott gól, és igaz, hogy nem spanyol szintű csapatok ellen, de azért 5 meccs kapott gól nélkül, az mindenképp szép.

Három gól még belefér a tippbe, és ha arra gondlok, hogy Jordánia elvileg nem talál be, aspanyloktól már 4 kéne, de Jordánia meg eleve arra fog figyelni, hogy a bekkelés rész tökéletes legyen. Akárhogy nézem, ez játszható opció.

Jordánia - Spanyolország: Gólok száma - Ázsiai - Asian Over/Under tipp