Anno általános iskolában kevésbé volt 'pc' az élet, a nyolcadikosok szórakozása az volt, hogy szünetekben ránk, alsósokra vadásztak, és akit el tudtak kapni, az kapott pár zsibbasztót. A zsibbasztót úgy adták be, hogy egy ökölbe szorított kézzel, ahol a középső új picit kilógott, mintegy hegyet képezve, párat belevertek a combba. Pont annyit, olyan dózisban, hogy még be tudtál vánszorogni a terembe, de a zsibbasztó hatása pont kitartott a következő szünetig. És akkor ott volt még a rókapIn@, a csbcs, meg hasonló dolgok... Szóval ja, megtanultunk futni, cselezni, mert aki lassú volt, kicsit ducibb, az bizony mint az állatvilágban biztos préda volt.

De miért is említem én a zsibbasztót? Azért, mert most felnőttként a zsibbasztó szó már picit mást jelent. Az ilyen 'felkészülési találkozónak' álcázott semmit nevezem zsibbasztónak, ahol a srácok valami elképesztően profi módon játsszák a semmit, és ezt képesek 90 percen át produkálni. Ok, nem a focivilág krémje, de ezek a szlovák meg montenegrói srácok is fárasztó őszt tudtak le, szóval azt sejthetjük, mennyi kedvük lesz gurigázni. Én magamból indulok ki, semmi kedvem nem lenne.

Nem mondom, el lehet kapni jó felkészülési meccset, ahol úgy igazán nyíltan beleállnak, de a legtöbbje élvezhetetlen. Igazából semmi hasznuk, lehet rajtuk jót bukni, aztán ennyi. Sportértéke nincs, hisz nincs tét. Ha nincs tét, lehetne épp játszani, de elsősorban a csapatok célja, hogy ne kapjon ki. Védekezni mindig könnyebb, rombolni mindig könnyebb, mint építkezni, ezért is mondom, hogy sokkal könnyebb egyet foultolni, mintsem konstruktív támadásokat építeni. Montenegró is volt már jobb, Szlovákia szintén. Ráadásul a szlovák fociból valahogy eltűntek az elöl lévő kreatív srácok, inkább védők, vagy szűrők játszanak jobb bajnokságokban. Amondó vagyok, erősen izzadtságszagú összecsapás lesz, ilyen tipikus 1-0-ás 0-1-es meccs. Ha két dugó születik, akkor sem bukunk, három gól meg szerintem sok. Mindkét csapat legnagyobb ásza eleve védő, Savic és Skriniar, olyan spílerek meg, mint Jovetic vagy Hamsik, azért már a zeniten rég túl vannak. Nálam ez under.

Montenegró - Szlovákia: Gólok száma - Ázsiai - Asian Over/Under tipp