van Gerwen nem tudta hozni a sablont, azaz hibátlanul teljesíteni a csoportkört. A háromszoros világbajnok hollandnak viszont aggodalomra semmi oka, hiszen az elmúlt idők kisebb bizonytalanságai után ismét összeállt a játéka és egészen lehengerlő amit nyújt.

A csoportban először Raffertyt vert 5-2re nagyon magabiztosan, 101,5ös átlaggal és egészen hihetetlen 5/6-os kiszállózással. A második meccsén szintén nem osztott lapot a top50-es angolnak, Woodhousenak, ahol ismét egy laza 100-at átlagolt és minden második nyila duplát talált kiszállóra dobva. A Smith elleni meccset bár elvesztette, eddig talán a torna meccsét játszotta a friss Európa bajnok ellen. 0-3-ról ugyan tudott fordítani, viszont volt még egy csavar a történetben és végül kikapott. De nem akárhogy tette, hiszen jözel 105-ös átlaga nem volt elég a győzelemhez Smith 107-es átlagához és 9(!) dobott maximuma mellett. Így azért kilehet kapni szó se róla és igazából nem is számított annyira az ottani kimenetel. A maira viszont fixen odarakja magát az Ogre, immáron 10 nyertig menő csatában sokkal jobbnak érzem mint Josh Rockot.

Rock 21 évesen még nem kellően rutinos, szerintem az első találkozása van Gerwennel nem fog túl jól elsülni. Jól játszik ez nem vitás és felfelé ívelő formát mutat a tornán (átlagai: 89, 96, 99) de ezek a számok még mindig messze Gerwen átlagai alatt vannak és a rutin is döntő tényező lehet és rengeteget számíthat.

Röpködni fognak a 180-ak és a 100 feletti kiszállók is ahogy mindkét játékos meccsein a csoportkörben, rendkivül jó meccsre számítok de holland söpréssel.

Tipp: 10-6

van Gerwen, Michael - Rock, Josh: Kör hendikeppel - Hendikep tipp