Kis odds is okozhat örömöt, ha bejön, és ezen az elven rá is rántok. Azaz behúzom az MvG-győzelmet a 'hűvöskezű' Humphries ellen, ahogy a translate fordítja. Humphriesnak egyébként inkább forró a keze, mert remek játékos alapvetően. Ha nem lenne az, nem lenne ott. Viszont Luke azon kívül,hogy kiváló spíler, szerintem ő megmarad 2. vonalas spílernek. Az a játékos, aki egy-egytornán futhat nagyot, de ő nem fog nagy tornákat nyerni zsinórban, nem lesz vb-győztes, stb. Ahhoz több kell. Ahhoz, hogy valaki zsinórban nyerje ezeket a tornákat, oda győztes típusnak kell lenni. Humphries nem feltétlenül az, hiába kiváló játékos, azért láttuk őt többször meccseket elengedni. Egy Asp, egy Price, ezek a srácok képesek visszajönni a pokolból, küzdenek akkor is, amikor épp nem megy úgy a játék. CoolHand gyakran tud kedvetlen lenni, ilyen Gurney-féle mentalitást felvenni.

Márpedig ha van Gerwen úgy játszik, mint Rock ellen, akkor itt kézis hasonlatot hozva meglehet a 'közte 10'. Ugye ezek a meccsek már 16 nyert legig tartanak, tehát messze nem olyan, mint egy csoportmeccs, ahol 5 leget kell csak nyerni. Ott azért könnyebb bravúrt hozni, de egy 16 leges meccs azért nem sprint. Van Gerwen nagyon stabil, nagyon jó formában játszik, a csoportmeccsein is erős volt, és hiába kapott ki Ross Smithtől, ott is nagyon jól játszott. Más kérdés, hogy Smith tömegre kb minden 2. körében 180-nat dobott, úgy azért nehéz még Gerwennek is...

Viszont MvG idén visszatért, PL, WM, most a GSoD-n is látszik, hogy ez már az 'igazi' MvG. Olyan stabil, olyan magabiztos, hogy engem őszintén szólva az meglepne, ha ez nem lenne minimum 5-6 leges győzelem. Ne legyek szőrös majom, ha ez az 1.40 nem lesz 1.30 kezdésig.

van Gerwen, Michael - Humphries, Luke: Mérkőzés odszok - Mérkőzés tipp