Katarnak a továbbjutáshoz meccset kell nyerni, és erre van három lehetősége. Rögtön itt az első sansz, mert Ecuador nem tartozik a világ legerősebb csapatai közé. Persze nem is gyenge, de azért Ecuador nem meghatározó annyira a világ labdarúgását illetően. Még ott a CONMEBOL zónában sem, és akkor a lényeg.

Ecuador szerintem szerepet kap a Feláldozhatóak legújabb epizódjában. Mert valljuk be, azért feláldozhatóak, lehet majd picit sajnáljuk őket egy napig, de aztán jönnek az újabb meccsek, újabb témák...

Eleve kezdjük ott, hogy azért Ecuador nem egy világverő csapat. Vannak jó játékosaik, de azért ne kezeljük Ecuador úgy, hogy ha kikap, az mindenképp bunda. Simán elizgulhatják, hisz emberek. Nagy rajtuk a nyomás. Gondoljunk csak bele, valamelyik ecuadori srác csinál egy olyat, mint Lang Luxemburg ellen, soha a büdös életben nem mossa le magáról, hogy bundázott. Közben meg simán lehet, hogy nem. Akárcsak valaki elcsúszik, tényleg egy rossz mozdulat, egy rossz labdába érés reflexből, máris ott a baj. Szóval tuti, hogy izgulnak az ecuadori srácok.

Ugye a bunda lehetőségét nem zárhatjuk ki, Katarban azért van pénz, megvesznek amit akarnak. Nyílván olvasta mindenki a pletykát, kiket és milyen összegekkel kerestek meg, már a végeredményt is tudjuk... Az lett volna a csoda, ha ilyen hírek nem jönnek ki. Én ezekkel nem is foglalkoznék, viszont a bunda kategóriába tartozik nálam pl. a DOPPING.

A dopping mint szó érdekes, mert ezt is lehet bontani talán több részre. Az nálam fix, hogy ezek a katari srácok azokat a szereket kapták meg, amik a legjobbak jelenleg a piacon. Anno az oroszoknál is éreztem, hogy azok a srácok, akik alapvetően kevésbé dinamikusak, azok is simán lejátszanának 5 meccset egymás után.

De ha megfordítjuk, ott van egy olyan dolog, hogy itt nem kell lefizetni Orsatót, meg 8 ecuadorit. Itt elég megvenni egy két embert, mondjuk az ecuadoriak szakácsát meg aki kiviszi az ételt a meccsnap reggelén vagy estéjén. Egy csepp valami csodaszerből, aztán ha Estupinanék szervezetébe kerül a 'fosató'', onnantól nem lesz foci. Egy szer, ami lassítja a testet, az elmét, nem kell sok. Egy pici csöpp a reggelibe. Hogy ez csalás, bunda, vagy milyen büntetőjogi eset, totál lényegtelen. Mint amikor a brazilok kóvályogtak, meg ugye fogtak már pár zakót a történelemben az időjárásra, hogy ne menjünk messzire... Ugrik be még a DVSC - Skonto legendás 9-2-je, ott is elvileg a rigai srácok a melegre fogták a 9 benyelt gombócot :D Akár bunda volt, akár nem, ezt a klímát, ezt az időjárást a katari srácok ismerik jobban, tudják, hogy kell erőt beosztani, és ha valami csodaszer még rá is segít...

Én nem tudom elképzelni, hogy Katar kikap. Az benne van, hogy iksz lesz, de ha már beleöltek ennyi pénzt, én nem tudom elképzelni, hogy arra ne jutott volna pár 'fillér', hogy ezt a nyitómeccset valahogy fixálják. De mondom, ha nem lesz semmiféle csalás vagy bunda, akkor is benne van egy sima pocsék meccs, ahol egy hiba dönt. Ecuador előző hat meccsén lasszóval kellett fogni a gólokat, és itt Katar szerintem ugyanúgy találhat egy gólt, mint Ecuador, de az odds egyértelműen Katar oldalán jobb.

Katar - Ecuador: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp