Ez az első mérkőzés a világbajnokságon, amit igazán várok sportfogadói szempontból. Nem azért, mert annyira szeretem az argentin válogatottat, hanem mert bennük látok most motivációt, és ezzel fogadható csapattá váltak.

Nem értem, hogyan sikerült elérnie Lionel Scaloni szövetségi kapitánynak, de láthatóan feltüzelte a játékosokat, és kifejezetten jó formában is várják ezt a tornát. Tudom, hogy Pozzato barátom szerint a torna legnagyobb esélyeseivé váltak, én azért ezzel a kijelentéssel csínján bánnék. Az biztos, hogy érdemes lesz rájuk figyelni, és lecsapni a fogadásokra erőteljesen csapásokkal.

Megmondom, hogy miért tetszik nekem ez a tipp, annak ellenére, hogy a mérkőzést viszonylag korán, magyar idő szerint 11:00 órakor kezdik, tehát az egyik legnagyobb melegben. Ugyanis Scaloni és csapata azon kevesek közé tartozik, akik megpróbáltak az utolsó héten felkészülni a VB-re. Nekem ez tök pozitív dolog, hogy nem csak úgy beesnek ide, hanem az egy hetet is arra használta a kapitány, hogy építkezzen. Miben nyilvánult ez meg?

Játszottak egy felkészülési mérkőzést az Egyesült Arab Emirátusok csapata ellen, akik nagyjából hasonló játékerőt képviselnek, mint Szaúd-Arábia válogatottja. Nos, ezen a mérkőzésen Argentína az első félidőben 4 gólt is lőtt! Tehát olyan felkészülten várják a mostani ellenfelüket, amennyire csak lehetséges.

Scaloni érzi, hogy meg kell alapozni ezt a Vb-t, és fel kell építeni az eredményességet. Az első két meccset hozni kell, aztán a harmadik meccsen pihentetni a fő magot. Pihentetni csak úgy lehet, ha itt ezen a meccsen villámgyorsan megrúgják a 2-3 gólt, és utána a dög melegben csak lötyögnek egyet, ráadásul az első opciókat pihentetni kell már itt is, és a második játékrészre lecserélni a vázat.

Pontosan ezt láttuk az Egyesült Arab Emirátusok elleni mérkőzésen, és pontosan ezt várom most is. A két gólért adnak egy csinos kis oddsot, amit én ki nem hagynék.

Argentína - Szaúd-Arábia: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp