1,20 körülre vártam ezt a meccset, így nekem egész jó ötlet még akkor is, ha első körös meccsről van szó.

Nem igazán lehet összehasonlítani a két keretet, a németeknél a védelmen kívül konkrétan minden posztra jut két világklasszis. Ott sincs azért nagy gond, de egy sérülés azért bezavarhat majd a későbbiekben. Teljes Bayern München középpálya felállhat akár bármelyik meccsen, ami általában nem a gyengeség jele. Nálam amúgy is a németek a fő esélyesek között vannak a végső győzelemre is, de azért egy ilyen keret Japán ellen nehogy már ne győzelemmel kezdje a világbajnokságot. A nemzetek ligájában néha szenvedtek ugyan a csoportmeccseken, de abban a csoportban ez nem volt furcsa. A papirforma szerint ebben a csoportban európai továbbjutókkal számolhatunk és nem gondolom, hogy akár Japán, akár Costa Rica beleszólhat majd ebbe.

Nem rossz csapat a japán és egész szépen fejlődnek a játékosaik, BL-ben is feltűnik már egy-egy japán focista és csapatként egységesen mozoghatnak ugyan, de egyénileg semmiképp nincsenek a németek szintjén. Felkészülési meccseik sem voltak túl fényesek és nem hinném, hogy pont a németek ellen javítanának majd.

Összességében minőségi különbség van a két csapat között és szinte minden téren az ellenfél felé emelkednek a németek. Az álmos kezdés itt nem fér majd bele, a japánok ugyanis harapós ellenfelek lehetnek azért, de ezt a németek is nagyon jól tudják és nem gondolom, hogy ilyet hibáznak. Ha nem kerül porszem a gépezetbe, nem kellene, hogy gondot okozzon az első csoportmeccs Neueréknek.

Németország - Japán: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp