A csoport kör második fordulójában már élet-halál harcot vívhatnak egyes csapatok. Ilyen összecsapás lesz a Wales - Irán meccs is ahol mindkét csapatnak csak a győzelem elfogadható.

Wales nem kezdte jól a maga meccsét. Az USA elleni első félidőt egy az egyben átaludta a csapat és megköszönhették Pulisiceknek hogy egy helyzetet váltottak csak gólra. A második játékrészben szerkezetet váltottak az eredmény hatására aminek végül meg is lett az eredménye és Bale büntetőjével sikerült az egyenlítés. Moore jó játékának köszönhetően ma már vélhetően a kezdőben találhatja magát, hiszen gólokat kell lőni, csak a győzelem elfogadható az angolok elleni meccs előtt ahol Kaneek aligha fognak nekik pontokat ajándékozni hiába jutnak tovább akár már ma egy USA elleni sikerrel. Walestől tehát sokkal inkább bátrabb játékra számítok, Moore-James-Bale rohamozhatják az Iráni kaput.

Irán meccsén is volt minden mint a búcsúban. Kapusuk borzalmas ütközést szenvedett, lekellett cserélni, a cserekapus pedig kapott egy hatost. Mondjuk nem rajta múlott. A védelemről hiába voltak jó emlékeink a korábbi tornákról, az angol csapat ezt ízekre szedte és ha Wales játékában a hat gól nem is de két, három dugó benne lehet ma is. Iránnak is felkell adnia a védekező stílust, ugyanis ők fixen búcsúznak vereség esetén. Taremiben viszont bizhatnak, aki szinte az egyetlen Iráni volt aki kiemelkedőt nyújtott az első találkozón. Így adott egy remek formában lévő befejező csatár, már csak tömni kellene labdákkal.

A szorzók is jól mutatják hogy ez nem egy lefutott meccs, viszont ha Wales a USA elleni második félidős játékát nyújtja akkor szerintem nem lesz kérdés hogy ő tovabbjutasi esélyeik maradnak életben.

Tipp: 2-1

Wales - Irán: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp