Nem hagyna nyugodni, hogyha Duijvenbode meccsét nem lőttem volna be a Guruba. Én nem tudom mit tolt a héten a holland srác, de valami elképesztő ihletett formában, szó szerint letarolja aktuális ellenfeleit.

Pénteken még Mansell ellen kissé megszenvedett, de aztán szombat délután - ahogy várni lehetett - 6:1-re letarolta Daryl Gurneyt, majd este Ryan Searle-lel egy olyan szintű meccset toltak, hogy valami félelmetes. Ha ez a csörte egy VB-n, vagy major-tornán lett volna, évekig emlegetnék a darts-fanatikusok (bár lehet így is). Searle mutatóit most nem részletezném, mert mellékes az elemzés szempontjából, viszont Duijvenbode mutatóit érdemes szemléltetni. Átlag: 112,05 (!!), 180as dobás: 19 leg alatt 11 db (!!), kiszálló-pontosság 55,56% (10/18). Mindezek tetejébe egy 146-os magas kiszálló.

Ilyen mutatókat pár éve Gerwen tudott hozni, gyakorlatilag ezt nevezzük "űr-darts" kategóriának.

A holland következő ellenfele a vasárnap délután negyeddöntőben Rob Cross lesz. A 2018-as világbajnok ugyan jó muzsikál ezen a tornán, ám nem látom benne azt az extrát, mint amit most Duijvenbodéban. Természetesen benne van a pakliban, hogy a kopasz angol látva németalföldi riválisának ihletett formáját, felszívja magát. Crossnak tudatában kell lennie azzal, hogy ma muszáj lesz hoznia az extrát, ha szeretne az esti elődöntőbe jutni.

A tippem egyedüli veszélye az lehet, hogy a holland tegnap olyannyira extrajó napot fogott ki, hogy mára esetleg visszaesik a teljesítménye. Reményeim szerint azonban tudja tartani ezt a szintet. A motivációval, szenvedéllyel sosincs gond esetében, így bízom benne, hogy a meccs elején jönni fognak neki a tömegek és kiszállók, ami még inkább fokozni fogja az önbizalmát.

Tippem: 10:7-re nyer Duijvenbode

van Duijvenbode, Dirk - Cross, Rob: Mérkőzés odszok - Mérkőzés tipp