A keddi játéknapon immáron a harmadik fordulóban a Wales-Anglia összecsapás zárja a napot. Wales nem is tudom miben reménykedhet miután eddig talán egy jó félidő van mögöttük a világbajnokságon lejátszott két meccs alatt. Akkor az USA elleni második félidős játék és Bale büntetőből szerzett gólja pontot ért és azt hihették jó helyzetben vannak. Az Irán elleni játék viszont kegyetlen elszomorította Wales szimpatizánsait. Nem elég hogy kikaptak egy olyan csapattól amelyik Angliától hat gólt kapott, de két értelmes passzt nem voltak képesek megcsinálni, kapura elvétve voltak veszélyesek, Bale pedig mintha pályán sem lett volna, pedig neki kéne cipelni a zongorát.. Wales így egy ponttal csupán negyedik a csoportban és bár még akár tovább is juthatna ha győzni tudnak és a csoport másik mérkőzése döntetlennel zárul, ám ez abszolút nem a realitást tükrözi. Wales harmatgyenge, sztárjaikat ha nem ismernénk fel arcról meg se mondanánk hogy ők azok a játékuk alapján. Visszatérve az Irán elleni meccsre említsük még meg hogy Joe Allen is nagyot alkottot amikor szinte két "assziszttal" segítette Iránt..

Anglia bitang jól kezdett, akkor lőtt gólt Irán ellen amikor csak akart. Maguire játéka is pozitív csalódás, bár komoly ellenfél ellen azért kíváncsi leszek mit fog csinálni majd például a nyolcaddöntőben, de ez még odébb van. Angliának még van egy feladata, megnyerni ezt a meccset. Lehetne döntetlenre játszani, de az egyrészt veszélyes, másrészt ezt a Walest ha akarnák 3-4 góllal verhetnék. Anglia persze ennél jóval óvatosab és láttuk az USA ellen kényelmesebb. Lőnek majd 1 maximum két gólt aztán jön a nézhetetlen alibi foci. Lényeg a lényeg, nyerni fognak és szerintem gólt sem kapnak.

Az egymás elleni eredmények hatalmas angol főlényt mutatnak, hiszen játszhattak 70,50,20 vagy pár éve, mindig az angolok jöttek ki nyertesen a meccsből ( 11-1-0).

Tipp: 0-2

Wales - Anglia: Anglia szerzi az elsõ gólt és megnyeri a mérkõzést - Igen/Nem tipp