'És annyi balszerencse közt'...- írta a költő, és írom én is. Nem lehet, hogy annyi rossz tipp között ne legyen egy jó! A 2022-es foci vb-n volt pár jobb meccs, meg pár olyan, amit bár elvileg néztem, csak nem láttam.

De túléltük, és jön a 3. csoportkör, ahol elvileg már tényleg nincs helye alibinek a legtöbb meccsen. Hála az égnek, a sok gagyi meccs miatt rengeteg lesz a téttel bíró találkozó a 3. körben, és rögtön az első napon itt van nekünk például ez az Ecuador-Szenegál találkozó.

Katar együttesét mindkettő verte, ami Katar 'erejét' ismerve papírforma. Viszont a szenegáli csapat pechje, hogy először velük játszott Hollandia, és azt a mérkőzést picit komolyabban vette az Oranje, mint az Ecuador ellenit. Hollandia az Ecuador elleni találkozón úgy gondolkodott, hogy egy pont nem rossz, Katart meg valahogy csak maga alá gyűri.

Így viszont az a helyzet állt elő, hogy Szenegálnak mindenképp nyernie kell! A helyzete annyiban jó, hogy végül is nem kell tekintgetni más meccsre, ha nyer, továbbjut, ha nem nyer, utazik haza.

Az is jó, hogy az ellenfél nem egy világverő csapat. Én ebben az Ecuadorban semmit sem látok. Ez egy full tucatcsapat, Enner Valencia sem egy olyan támadó, akit a top bajnokságokban focizó szenegáliak nem tudnak megfogni. Estupinan sem extra, meg úgy az egész ecuadori társaság nekem színtelen, szagtalan.

Egész biztos, hogy a döntetlent akarják védeni, Szenegál fog próbálkozni, mint szorulásos a budin, de remélem, a szenegáliak sikerrel is járnak. Tény abba bízom, hogy ez az afrikai csapat, ezek a spílerek ezekben a top európai klubokban szedtek össze annyi tudást, hogy az elég egy ilyen találkozó megnyeréséhez. Abban nem vagyok biztos, hogy rögtön az első perctől nekiugranak Ecuadornak, de még ezt sem tartom kizártnak. Nincs mire várni, és ha Gueye-ék biztosra akarnak menni, azért jobb lenne inkább minimum kettő gól előnnyel a hajrára fordulni, így számítok attackokra már az első játékrészben.

De igazából a fő indokom, hogy Szenegált egyszerűen jobb csapatnak tartom, és ezek a spílerek tényleg top csapatokban játszanak, szóval elméletileg megtanulták, hogy kell a nyomást elviselni, hogyan kell nyerni. Ecuadornak meg ha az erősségét nézzük, hát szerintem nem igazán van. Enner rúgott itt hármat, de ma szerintem a labdát sem nagyon fogja közelről látni, Ecuadort pedig ne láttuk igazi nyomás alatt, mert amit az Oranje művelt a korai dugó után, az minden volt, csak nyomás nem. Az maga volt a futball megcsúfolása.

Ecuador - Szenegál: Félidő - Mérkőzés tipp