A helyzet nyugaton változatlan, de az E csoportban igencsak változatos. Érdekes lesz majd a helyzet, és főleg az lenne, ha Japán ráhozná a frászt a spanyol csapatra, mondjuk egy góllal az 56. percben 0-0-nál a spanyolokra.

Nyílván a spanyol-japán találkozón a papírforma egy spanyol siker, de azért úgy 100-ból egy-két meccset Japán meg tudna nyerni, és lenne 8-10 alkalom, amikor mondjuk ikszet játszanak. Márpedig ha -tegyük fel- a spanyol-japán meccsen sokáig ikszre állnak, a németek a párhuzamos meccsen végig gondolhatják azt, hogy ha Japán ott meglepi egy góllal a spanyolokat, akkor a németeknek gólcunami szükséges Costa Rica ellen. Tegyük fel, Japán nyer 1-0-ra, akkor is +6-os a spanyol gólkülönbség, köszönhetően a Costa Rica elleni gálának, miközben a németek -1-ről indulnak. A Nationalelf gólkülönbsége -1-es jelenleg...

Németországnak van problémája, többek közt az, hogy nincs Kloséja vagy Gomeze, nincs egy fix kilences, aki a helyzeteket stabilan góra tudja váltani. Viszont ha visszagondolunk, nem volt a spanyol csapatnak sem, de így is gurított hetet. Ezek a németek meg ki tudtak dolgozni raklapnyi helyzetet a japán csapat ellen, csak az a fránya hatékonyság... Viszont Németország van annyira stabil, annyira erős, hogy ezt az általam vizionált 5+ gólt megvágja.

Ha minden igaz, az előző meccsen felfedezett Füllkrug fog kezdeni elöl csatárként, akinek minden megmozdulása hasznos volt, és mögötte, mellette játszik majd Musiala, Sané és Gnabry. Kimmich távolról is akaszthat egyet, Rüdigerék pontrúgások után lehetnek veszélyesek.

Nem mondom, soknak tűnik az 5+ gól, de ha sikerül mondjuk korai dugóval meglepni Costa Ricát, ha korán felborul a CONCACAF zónából érkező csapat terve a mai meccsre, akkor a németek rendezhetnek hasonló fesztivált, mint a spanyolok.

Costa Rica - Németország: Németország által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp