A világbajnokság csoportkörének utolsó napjait élvezhetjük csütörtökön és pénteken. Az "E" jelű négyesben hihetetlen eredmények születtek fordulóról fordulóra, kezdve a spanyol gálával, németek vereségével a japók ellen, majd Costa Rica váratlan győzelmével. Ezekre senki sem számíthatott, viszont az utolsó kétszer 90 percre helyre állhat a rend.

Németország bár az eredményen nem látszik, jól kezdett a vb-n. A Japán csapat ellen temérdek lehetőséget dolgoztak ki, sokáig csak az volt a kérdés mennyivel győznek a végén, viszont a sok kihagyott helyzet megbosszúlta önmagát. A spanyolok elleni pontszerzés alkalmával nagyot küzdött a csapat, hátrányból sikerült pontot menteniük amivel újra helyzetbe hozták magukat és az a remi jelentős tartalékokat mozgosithat a csapatban. Bár a spanyolok vélhetően nem gondolkodnak egy Japán elleni minimális zakóval a brazil csapat elkerülésére, a németeknek akkor is minél hamarabb és lehetőleg nem egy gólt kellene rúgniuk. Megjárták ők a lazázást már egyszer az első fordulóban és tanultak belőle. A spanyolok ellen pedig találtak egy jó opciót a befejező posztra Füllkrug személyében aki kivégezheti a kis csapatot.

Costa Rica bődületes zakóba szaladt bele a spanyolok ellen, hiába véd náluk a világ egyik legjobb hálóőre Navas. A japánok elleni győzelem bár meglepetésként hatott, aki látta a meccset tudja mázli volt. Az egész tornán egy kaput eltaláló lövést engedtek el, abból gól és győzelem lett. Ez a gyér támadósor szerintem ma nem fogja feladat elé állítani a német védelmet. Berendezkednek egy 0-0ra aztán számukra addig tart a meccs amíg a németek meg nem lövik az elsőt. Utána ha kényszerből kitamadnak a tovabbjutás reményében, újabb nagy zakó lehet belőle.

Tipp: 3-0

Costa Rica - Németország: A Németország nyeri mind a két félidõt - Igen/Nem tipp