Hajaj, a németek meccsére fogadni nem életbiztosítás. Most élethalál harcot vívnak Costa Ricával, és emlékezhetünk arra, hogy 4 évvel ezelőtt Dél-Korea ellen az élethalál harc halállal végződött számukra.

Olvastam több hozzászólást is a fórumon, amiben a német játékosok mentális állapotát, képességeit kritizálják. Nincs egyéniség, nincs bennük meg a német mentalitás, gyengén van összerakva, hol vannak a Ballackok, Kahnok, Klinsmannok, stb.

Én ezzel nem értek egyet, sajnálom. Szerintem ez a német csapat nagyon jó. A spanyolok összetehetik a két kezüket, hogy kaptak egy pontot ellenük, Japán meg az évszázad szerencséjével és Neuer hibájával kapta meg a három pontot tőlük. Még az m4 műsorában Hegedüs Henrik is azt mondta a japánok elleni meccset követően, hogy nem volt probléma a németek játékával, ezt a meccset 100-ból 99-szer megnyerik.

Én tehát nem látok válságot, sőt gyenge formát sem. Két dolgot viszont ki kell emelni: 1. nincs befejező csatár, ami hatalmas lyuk. Thomas Müller erre nem képes. Füllkrugban viszont lehet bízni, szerintem a srác most kezdő lesz, és ő lesz az egyik mérleget feléjük billentő. 2. borzalmas ez a védelem. Süle kb Lipták szintjén mozog, lassú, nem tud fordulni. emellett nincsenek szélsőhátvédek sem a csapatban, különösen jobb oldalon, de a balszélső Raum is gyenge formát fut. Neuer kiváló kapus, de tud hibázni, ezt megmutatta a japók elleni meccs is.

Ezért lehet az, hogy hiába Bayern a komplett középpálya és a támadójáték, ha a védelem nincs mögé rakva.

A másik, amit észrevettem, hogy Musiala és Sané között szerintem iszonyú nagy kémia van. Ahogy beállt Sané a spanyolok ellen, Musiala játéka – ami korábban sem volt rossz –, hatványozottan feljavult. Tehát ha ma Sané végre végig bírja a 90 percet, akkor nincs kétségem a németek nagyarányú győzelmét illetően.

Mert Costa Rica mélyen fog védekezni, ez nem kérdés, támadni nemigen akar majd. Viszont Sané sé Musiala az, aki képes megbontani akármilyen mélyen védekező csapatot.

Nálam tehát a részletek kérdésesek: mennyivel győznek a németek?! Én azt mondom, képesek arra, mint a spanyolok, és szét fogják szedni a costa rica-i válogatott védelmét, és így hasonlót várok, mint a spanyolok ellen volt: sok gólt az első félidőben.

Costa Rica - Németország: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp