Megihletett a meccs. Olvasom, hogy mindenki sima szegedi győzelmet vár. Hát én ezzel óvatosabb lennék. Nézzük miért is!

A Nyíregyháza nem jó csapat, de azt sem mondanám, hogy kutyapics@ rossz lenne. Mert nem az, inkább amolyan középcsapat. A hazai meccseit már lassan másfél éve máshol játssza, mivel a stadionjukat felújítják. Ezért előbb Balassagyarmaton, most meg Sényőn játszanak. A keretben van pár jó név, például Deutsch Bence, Pekár Laci, Novák Csanád vagy épp a Pécsről nyáron érkezett Adamcsek. Szóval abszolút rendben van a keret, valami mégsem stimmel. Feczkó Tamással indították a szezont, akiről lehet tudni, hogy mindenre alkalmatlan. Nem véletlenül rúgták ki augusztus közepén. Helyére jött Huszák Géza, aki nagy megmentő ott Nyíregyen, egy helyi spíler.

Huszák az első meccsén a Soroksárral mérkőzött, és 4-2-re nyert a csapata! Vele volt egy nagy, négy mérkőzéses győzelmi sorozata is a csapatnak, amikor például az MTK-t is elverték. Ideig-óráig még tudtak kisebb sikereket elérni, de a DVTK elleni 0-2 és a Csákvár elleni 0-3 után megköszönték a munkáját Huszáknak.

Tehát a mérkőzésre új edzővel készül a Nyíregyháza. Ez teszi teljesen kiszámíthatatlanná a mérkőzést. Huszák Géza helyett Lengyel Roland készíti fel a csapatot. Ő a klub egykori játékosa volt, és dolgozott már korábban az első csapat vezetőedzőjeként, 2018-ban Bozsik Józseftől, 2019-ben Zoran Spisjaktól vette át az együttest. Utóbbi esetben is épp a Szeged elleni meccs előtt, és akkor 3-0-ra nyert a Nyíregyháza, majd egy győzelmi széria következett az év végéig. 2018-ban miután vezetőedző lett, 6-3-ra nyert a Szpari a Békéscsaba ellen, Pekár László akkor mesterhármast rúgott.

Szóval ez a meccs végeredmény tekintetében rizikós! Ámde gólokban látok fantáziát. Biztosan lesz motiváció a vendég játékosokban, míg a Szeged hajt a dobogóért. Szóval szerintem itt most a jó megoldás a gólokra fogadás, mert új edzővel az első meccsén a Nyíregyháza eddig mindig megtáltosodott!

Szeged - Nyíregyháza Spartacus: Gólok száma - Felett/alatt tipp