A helyzet hasonló, mint oly sokszor itt a vb-n. Vélhetően lesz egy mezőnyben domináns csapat (Anglia), amely a mezőnyfölényét vagy gólra tudja váltani, vagy marad meddő, és akkor éjszakázunk egyet. Szenegál pedig vélhetően próbál stabil maradni, és kontrákra építeni, kevésbé cizzellált, leginkább frazíroktól mentes realista futballt játszani. Szóval inkább román, mint klasszicista stílus...

Nyílván az angol dugó indoklása kevésbé szükséges, mert jobb csapat, jobb játékosállomány, és az ellenfélnél vannak fontos hiányzók. Cserélni is tud előre Anglia minőségi embereket, szóval valószínű, hogy gólt szerez. De úgy vélem, Szenegál sem esélytelen.

Azt többször láttuk ezen a tornán, hogy ha egy csapat nagyon domináns mezőnyben, a védők képesek elaludni. Ugye ezeken a meccseken sokszor csak alibi passzokat adnak a védők, aztán amikor hirtelen munka lenne, akkor egyből jön a hiba, mert a koncentráció-szint nincs rendben. Ez igaz lehet a kapusra is, ráadásul Pickford eleve ilyen fehér Onana nálam, nagyokat tud védeni, de a hiba is benne van. Maguire sem mutatott még semmit a sötétebbik oldalról, Anglia meg lehet egy olyan meccs résztvevője mondjuk, mint volt a Németország-Costa Rica. Ott is el nem tudtuk képzelni sokáig még azt sem, hogy Campbellék kapura lőnek, aztán nesze, rúgtak kettőt.

Tegnap Ausztrália úgy szerzett vezető gólt, hogy még a gól után sem volt aput eltaláló lövése... egészen a közvetlen hajráig. Tényleg igaz a közhely, egy gólt találni is lehet, erre jó példa a tegnap esti meccs, de ahogy Iránnak is voltak jó percei, úgy biztos vagyok benne, hogy egy-két jobb időszaka Szenegálnak is lesz. Ezek a szenegáliak pedig tényleg top bajnokságokban, jó csapatokban játszanak, én nem zárom ki annak a lehetőségét sem, hogy ikszre tudják hozni. Csak abban bízom, ez nem 0-0-ás iksz lesz.

Anglia - Szenegál: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp