Spanyolország favoritként várja a Marokkó elleni találkozóját, és biza blama lenne a javából, ha ebből a körből nem jutna tovább. A csoportban a spanyol armada gálával nyitott, Costa Ricát meglepően simán lépte át, arra a 7-0-ás sikerre aligha tettek sokan pénzt. Aztán jött a németek elleni alibi 1-1, egy papírforma iksz, aztán az őrült 3. kör, ahol vagy direkt, vagy indirekt módon, de a Japán elleni vereség egyben a német válogatott kiejtését jelentette, ami igazából nagy segítség volt többiek felé, meg igazából a spanyolok később sem igazán akartak a németekkel találkozni. Nekem tetszett ez a 'csibészség'.

Marokkó nálam egy olyan skatulyában van, amelynek jellemző, hogy egyszerre szeretem és mégsem. Egyszerre jó és mégsem, de jellemzője, hogy elég kiszámíthatatlan. Marokkó ráadásul trükkös csapattá vált számomra, mert korábban pl. Chamkhék idejében is rengeteg jó játékosa volt elöl, de kevés hátul.Manapság azért Saiss PL-ben játszik, Hakimi és Mazraoui meg egyenesen top csapatokban. Viszont a csapat lelke a középpálya, az meg milyen? Az nálam keskeny, szóval az átmenettel lehetnek gondok, En-Nesyri meg nem most futja élete formáját.

Közben a másik oldalon ott a spanyol csapat, amely egy Barca-magra épül, a Gavi-Busi-Pedri trió a középpályán a Barca sora, ha más nem, az biztos előny, hogy ismerik egymást. Aki játszott csapatban, ilyen öreg-fiatal összevetésben, és egészséges légkörben, akkor az tudja, hogy a fiatal srác felnéz az öregre, kisegíti, megy, mint a mérgezett egér, ez Gavira mind jellemző. Az öreg meg meg akarja mutatni, hogy bár nem számít fiatal titánnak, azért tud mutatni ezt azt a fiatalabbaknak, és Busquets nem játszik rosszul. Pedri meg zseni. Olmo szintén Barca nevelés, hiába nézett be az Espanyolhoz is, azért 6-7évet eltöltött a Barcánál. Fontos ez, hogy nagyjából mindenki egy stílust képvisel, mert az apró elemek így állnak össze egy működő egésszé. Morata kell előre, hogy az ék szerepét betöltse, pont a német csapat bizonyította, hogy fickándozhatnak a Musialák, csatár kell, mese nincs. Hátul a spanyol csapat stabil, és talán jól is jött, hogy Japán picit odacsípett, mert így még jobban koncentrálnak majd hátul és középen.

Úgy vélem, itt Pedri lehet a meccs embere, mert széleken Hakimiékat nehezen verik át, de a Marokkói középpálya nekem keskeny, és a marokkói védelem is inkább a tengelyben sebezhető, Saisst, Aguerd-t meg lehet firkálni.

Nálam ez eldől félidőre, ráadásul ezen a vb-n sok olyan meccs van, amikor a félidő hajrájában születik gól, mint pl. az Anglia-Szenegálon. Az angolok is elgurigáztak 30 percig, aztán megrázták magukat, sebességet váltottak, és nesze, 0-2. Meg sokszor a 'kicsik' már látják a félidő végét, tudják, hogy lehet pihenni egyet, de amíg erre gondolnak, a koncentráció kihagy, és a nem ritkán 5-6 perces ráadásban be is nyelik a gólt.

Marokkó - Spanyolország: Ázsiai hendikep – 1. félidő - Asian Hendikep tipp