Teljesen kiegyenlített összecsapás kerekedhet a korábban géppuskakezéről híres Wattimena és észak-ír ellenfele között. A világranglistán bő 40 hely a különbség a két játékos között, de játéktudásban nem állnak azért ilyen messze egymástól.

Wattimena egy örök ígéret marad, bár szerintem már annak sem tartja senki egy jó ideje. Vannak jó meccsei, kétségkívül benne van a kezében a játék, de fejben ő nagyon gyenge ehhez és emiatt egy rendkívül hullámzó játékos, aki mostanában inkább a középszerű teljesítményeket hozza ebben a felgyorsult mezőnyben. Nem mondaná, hogy stabilan, de azért egy 85-95 közötti átlagot általában hoz, de megesik azért néha, hogy inkább a 80-at súrolja. Ellenfele teljesen hasonló számokat hoz, igaz, ő még csak 22 éves és bőven lenne hova fejlődnie. Ott volt azért idén a Grand Slamen ő is és a Players Championship Finalsbe is bejutott, de egyik tornán sem alkotott maradandót.

A hollandnak egyértelműen több nagyobb győzelme van és nyilván sokkal több mindent látott már a tábla előtt, mint fiatalabb ellenfele. Egymással nem találkoztak még hivatalos meccsen, tempóban szerintem feküdni fog egymásnak a játékuk, nem igazán lesz zavaró tényező egyik részről sem. Mindketten kellően hullámzó játékosok ahhoz, hogy azért ne tudjanak egymás után 3 szettet behúzni, ha pedig ez így történik, az over már zöldül is. Minimális téttel rakom viszont, mivel mindkét játékos fullra szét tud esni és simán el tud szállni annyira a koncentrációjuk, hogy utána közük ne legyen a meccshez. Azért ha mindketten kicsit is megközelítik a játéktudásuk javát, akkor nem igazán kellene sima meccset látnunk.

Wattimena, Jermaine - Rafferty, Nathan: Szettek száma - Felett/alatt tipp