Elérkeztünk a második elődöntőhöz a Franciaország - Marokkó meccshez, ahol kiderül, ki lesz Argentína ellenfele a döntőben. A Didier Deschamps vezette gallok címvédőként hajtanak a trófeáért, és hosszú idő után, 1962 után tehetik meg azt, hogy megvédi az aktuális címét a bajnok, ez anno a braziloknak sikerült.

Én már a Vb előtt mindenhol a kékeket jelöltem meg bajnoknak (gondolom sokan mások is voltak így ezzel), akiknek szerintem - lehet furán fog hangozni - jól jött Benzema sérülése, az újdonsült aranylabdás nélkül sikerült 2018 -ban is a csúcsra érni, az ő elvesztésével csak erősödhetett az összefogás a csapatszellem, amivel tavaly az Európa-bajnokságon elég nagy gondok voltak.

Sikerült tartalékolva, erőt kímélően eljutni az elődöntőig, ami később jól jöhet. A csoportban az ausszik és a dánok kipipálása után belefért egy csúf Tunézia elleni "blama", ami így nézve nem is tűnik már annak, ha azt nézzük, hová juthatnak ismét Griezmannék.

Az egyenes kiesésben a lengyelek ellen hozták az újabb simát, míg az angolok ellen szorosabb volt a történet, de nagyon ott volt a levegőben, hogy a végén hozzák a britek a szokásos betlijüket, amire Kane a kihagyott tizenegyessel csak rápakolt egy lapáttal.

Marokkóról egyből a védekezés, a tökélyre fejlesztett Regragui taktika juthat eszünkbe, ami nem túl sok szurkolót vonz, leszámítva a sajátjaikat. Marokkó rendre egy-egy kontrával az ellen orra alá pörkölve tudta meglepni a riválisait, mindezt a belgák, spanyolok és portugálok is megtapasztalhatták. Ám érthető módon fogy az energia afrikai részről, aki már most történelmet írtak és nem mindenkire számíthatnak a mai "életük meccsén" sem a marokkóiak.

Szerintem ez a lépcső már tényleg az álom kategória lesz Marokkónak, a címvédő rutinból megoldhatja az elődöntős feladatát.

Franciaország - Marokkó: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp