A 2021 -es Rangers bajnoki cím után úgy néz ki a protestánsoknak 2022 után megint a legnagyobb zöld mezes vetélytárs hátát kell néznie, mert csak kullog a Celtic mögött, alaposan lemaradva, ám a kilenc pontos hátrány az elvakultaknál még nem jelent egyértelmű lemondást, így az ilyen, mint a csütörtöki Hibs elleni bajnokit kötelező hazai pályán begyűjteniük.

A mostanság Michael Beale okítását élvező tanítványok az alsóbb osztályos alámerülésből büszkén felkapaszkodván, hosszú idő elteltével újra beleszimatolhattak az európai klub futball csúcsának számító Bajnokok-Ligájába, ahol ugyan nem termett babér számukra, sőt negatív csúcsú 2-22 -es pont nélküli csoportkörrel estek ki, de mégis csak a legjobbakkal vetélkedhettek. Ennek az őszi megfelelésnek esett áldozatul a bajnoki meccsek többsége is és ennek köszönhető főleg a kilenc pontos hátrány.

Innen csak előre kell néznie a kékeknek. A skót futball nagyon leegyszerűsítve csupán a Celticről és a Rangersről szól túlzással. A futball is ilyen leegyszerűsített a kis csapatoknál, rúgd a labdát és fuss alapon. Ahogyan a Hibernians sem veheti fel hosszú távon a versenyt a legnagyobbakkal., s mivel a Rangersnek, most extrán kell a győzelemért járó maximális pont mennyiség, így nem is jósolok túl sok szépet Lee Johnson fiainak, akik négy meccse idegenbeli vereség szériával rendelkeznek a Scottish Leagueban és a Celtic ellen is egy jó nagy 1-6 -os pofonba szaladtak bele.

Véleményem szerint a Rangers sem fog kegyelmezni és minimum 2-3 gólt közé tesz majd.

Rangers FC - Hibernian: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp