Az ötödik helyezett Al Hilal Riyadh fogadja a sereghajtó Al-Baten csapatát, a szaúdi bajnokság 9.fordulójában. A csapatok október közepe óta nem játszottak tétmérkőzést, így nagy kérdés, hogy hogyan is állnak most. Most, hogy letelt a rövid pihenő, a vb szereplő Szaúd-Arábiában is újrakezdődik a futball élet.

A címvédő együttes nem mutat gyenge formát idén, azonban az 5-2-1-es mérleg csak az ötödik helyre elég. Nagy kérdés, hogy a vb-n teletüzdelt Al Hilal játékosokkal szereplő Szaúd-Arábia sikere mennyire van hatással a játékosokra. A későbbi döntős argentinokat legyőzték, egyedüliként a tornán, gondolom ez nem kis önbizalmat és motivációt adott a játékosoknak. A kérdés az, hogy ebből maradt-e bármi is a bajnokságra.

Az Al-Baten úgy utolsó, hogy eddig csak egy pontot-, és mindössze csak 3 gólt szerzett a nyolc forduló alatt. Nagyon gyenge szezont futnak, és ugyan még sok van hátra, kijelenthetjük, hogy a csapatnak vélhetően lesznek kiesési gondjai.

A két együttes majd minden évben találkozott mostanában, egyedül a 2020-as év maradt ki az Al-Baten másodosztályú szereplése miatt. Érdekesség, hogy azóta nem is nyert az Al-Hilal, pedig játszottak négy mérkőzést is.

A csapatok a bajnokság szüneteltetése mellett játszottak felkészülési mérkőzéseket, a hazai csapat egy-, a vendégek két mérkőzést. Az Al Hilal a Newcastle csapata ellen játszott és szenvedett súlyos, 5-0-ás vereséget, míg az Al-Baten a litván Liepajától 0-1-es, míg a török Gazientől 1-3-as vereséget szenvedett.

A hazai együttes nagyon jó játékosokból áll, még ha csak hazai viszonylatban is. A vendégek gyenge formája miatt is azt gondolom, hogy maradt valami önbizalom a csapatban a vb után is, ez pedig ma kihat a mérkőzésre is. Sok gólos, hazai győzelmet vizíonálok.

Al Hilal - Al-Baten: Gólok száma - Felett/alatt tipp