Próba-szerencse, mondom magamban, mert nem egy életbiztosítás ez a tipp. Ugyanakkor mégis azt mondom, itt a realitás a 3-0-ás szettarány, és akkor úgy 12 leggel számolok. Perezt én először és utoljára a nagyjából egy hónappal ez előtti Grand Slam of Darts nevű tornán láttam, és ott három meccsen is színpadra lépett. Azt láthattuk, hogy egy tök nyugodt, megfontolt, lassabb stílusban darts-ozó játékos, de Whitlock sem egy Michael Smith, szóval elvileg a tempó nem fogja zavarni egyikőjüket sem.

Perez azon a GSoD-n igazából számomra meglepő stabilitást hozott, mert bár a 180-nakat nem termelte annyira vadul, de a 140+ és a 100+ kategóriába tartozó köröknél már teljesen korrekt számokat hozott, nem sokkal maradt el a tőle sokkal magasabban rangsorolt ellenfeleitől.

Viszont valahogy a 180-ak azért elkerülték, és közel sem biztos, hogy Perez most van olyan jó formában, mint volt novemberben. Számára azért pech, hogy Whitlockkal sorsolták össze, azért látva az első kör jópár meccsén, Perez itt a vb-n a novemberi játékával sok első körös búcsúzót sima 3-0-lal küldött volna haza.

Ennek a tippnek a nagy ellenfele Whitlock lehet, aki egy kvázi rövid meccsen is képes ipari mennyiségű 180-at a táblába dobni. Viszont ha kimondom, hogy 8 darab 180, azért az elég vadul hangzik. Úgy kalkulálok, hogy ha Whitlock jól játszik, akkor 3-0.Ha meg nem játszik jól, akkor talán a 180-nakban si elmarad, Perez meg csak nem játszik olyat, mint Sampson az első körben, hogy a semmiből előránt 4 180-as kört....

Jelenleg jó tippnek tartom, aztán majd kiderül...

Whitlock, Simon - Perez, Christian: 180-asok száma - Felett/alatt tipp