A PDC 2023-as Darts vb-je folytatódik, ha már a foci vb véget ért. Mondjuk így a covid-era óta az évszámokkal tisztában kell lenni, mert pl. több 2023-as utánpótlás hoki-vb-t áthoztak 2023-ról most decemberre, de ez már nem újdonság...

Szóval darts. Nentjes és Gates ütközete nyitja az esti etapot, ami egy remek ültető meccs box nyelven, de a Palace-ben viszonylag kevesen szoktak állni, maximum beállni... Az etapot tehát a fiatal holland nyitja az öregebb amerikai ellen. Ránézésre ég és föld a két játékos kinézete, viszont játékban sokkal közelebb vannak egymáshoz. Én ezen a találkozón érzem a meglepetés szagát, már amennyiben meglepetés egy 2.60-as odds. Fogadni mégis másra fogadok, én a 180-nak piacán találtam egy egész jónak tűnő opciót.

Az én tippem, hogy az első 180-nat Gates dobja, ami egyszerre tűnik jó és kevésbé jó tippnek. Bevallom őszintén, egyszerre utálom és szeretem ezeket a tippeket, amelyek azért kell, hogy jó barátságban legyenek a szerencsével, mint legmagasabb kiszálló, első 180, stb...

Ezen a szinten bármikor bárkinek lehet 3 jó nyila, egy-egy legben bárki képes bármire.

Itt van pl. ez az első 180-as opció, ami nálam e két játékos esetében totál 50/50! Nentjes meccseit átnézegettem, már ahol fellelhető statisztika, és igazából alig-alig dobott 180-nat. Ehhez képest Gates-t most néztem az Online Live League-ben, még két napja is játszott, és bizony egész komoly játékkal jelentkezett. Megfigyeltem nála, hogy az első nyilai ha jók, azaz a T20-ban landolnak, a másik két nyila is nagyon-nagyon közel van a tripla szektorhoz. Ott csak 4 nyertig játszanak, de dobott ő 103-mat, 99-et azokon a meccseken, amiket néztem. Sokszor megfigyeltem, hogy rengeteg olyan yila volt, ahol ha nem is talált triplát, a cikk hossztengelye mentén szinte telibe verte a cikk felezőjét, azaz a nagy szektort nagyon szépen találgatta el.

Gates nem egy rossz játékos, és ugye elárultam, hogy bár ő amerikai, azért nem most esett be a vb-re, ezen a Live League-en nem is játszott rosszul, simán 50/50 az esélye, hogy ki dobja az első 180-nat. Ehhez képest valami fura okból Gates szorzója 2.75, egyértelmű, hogy a value itt van. Ha ők lejátszanának 100 meccset, egész biztos, hogy ha mindig ilyen szorzóval tolnák az első 180-ast, akkor ez profitot termelne hosszú távon. Amiért mégis utálom ezt a tippet, az az, hogy hiába value, nincs rá garancia. Én amúgy a Gates dob több 180-nat is jó opciónak tartom.

Nentjes, Geert - Gates, Leonard: Első 180 - Mérkőzés tipp