Ahogy előző tippemnél, írásomnál (Nentjes-Gates) azt mondtam, hogy a tipp esélye nálam 50/50, itt is azt mondom. Előzetesen ez a de Sousa - Whitlock meccs nálam 50/50. Márpedig ha fifty/fifty, azaz 50 % az esély mindkét játékos győzelmére, akkor a 2.38-as szorzó igenis value.

Amiért picit mégis gondolkodtam rajta, hogy foglalkozzak-e vele, az a Whitlock bemutatkozó találkozó, hisz szombaton Perez ellen azért minden volt, csak meggyőző nem. A 20 leg alatt dobott 3 darab 180 pl. igencsak keskeny tőle, aki egész komolyan szokott termelni 180-nakból. De úgy az egész játék egész gyenge volt tőle, de igazából mindenkinek lehet rossz napja. Egy rossz napból nem lehet következtetni arra, hogy épp ez Whitlock formája, lehet rosszul aludt, túl korai volt a meccs, sok mindenre lehet fogni. Persze ez sem zárható ki, hogy nincs formában.

Viszont JdS is lefelé csúszkál a ranglistán, azért emlékszem én még arra, amikor 1-2 éve monda, hogy ha kicsit komolyan veszi, akkor 120-as átlagokat fog dobálni és verhetetlen lesz. Hát igen, akkor ment neki a játék. De az igazi ászok ebben a sportban, aki évtizedeken át ott tudnak maradni az elitben. A Federerek, a Nadalok... JdS olyan, mint egy női teniszező, amíg a férfiaknál 20 éven át Federer volt meg Nadal, addig a nőknél Ivanovic-on át Safináig, Puig meg a fene sem tudja már még kik voltak ott a WTA élén.

Lényeg a lényeg, Whitlock azért rutinos, dörzsölt játékos, és szerintem az a játék, amit Perez ellen mutatott, az nem a realitás, csak a napi forma. Whitlock alapvetően egy olyan játékos, aki elejétől a végéig koncentrál. Meg tudja oldani a magas kiszállókat, jól dobja a bullt is, alapvetően a tömeget is jól fogyasztja, és nem mellesleg matekból is jobb, mint a luzitán ellenfele, aki biztos nem volt tagja a matekszakkörnek anno.

Ráadásul a Perez elleni gyengébb teljesítmény arra is fogható, hogy az úgymond kötelező. Ez már teljesen más összecsapás lesz, igazi 50/50-es küzdelem. Whitlock évtizedek óta varázsol, JdS pedig ugyan futott 1-2 extra évet, azért ő nálam nem az említett Federer-Nadal kategória.

TAvaly is necces volt a Lowe elleni meccse, aztán Soutar meg is verte, viszonylag simán. Itt az a kérdés, hogy a Whitlock-forma, amit Perez ellen mutatott, az csak napi volt, vagy most ennyit tud. Én utóbbit kizárom!

De Sousa, Jose - Whitlock, Simon: Mérkőzés odszok - Mérkőzés tipp